Linkuri accesibilitate

Ce ne spune harta interactivă a drumurilor?


Dumbrăvița, Sângerei, 8 ianuarie 2022
Dumbrăvița, Sângerei, 8 ianuarie 2022

Administraţia de Stat a Drumurilor a lansat, pe site-ul său, o hartă interactivă care ne permite acum să vedem ce drumuri publice sunt reparate şi ce drumuri urmează să fie reparate. E o hartă a cărei utilitate este evidentă. Ea conține detalii despre categoria şi starea drumurilor, progresul execuției, costul proiectului, începutul și sfârșitul lucrărilor. Drumurile reabilitate sunt de culoare verde, iar cele în reparaţie de culoare roşie. Acolo se poate vedea, de pildă, ce porţiuni ale drumului Chişinău-Ungheni au fost reparate şi ce porţiuni mai sunt în reparaţie.

O primă observaţie e aceea că harta se încarcă greu şi poate ar mai trebui de lucrat la felul în care poate fi ea utilizată de un vizitator. Altminteri, apariţia ei era necesară.

Am aruncat o privire pe această hartă şi am remarcat că drumul Şolcani-Otaci, despre a cărui mari probleme am mai scris de-a lungul anilor, nu e nici roşu, nici verde, ci e negru. Prin urmare, presupun că reparaţia sa va mai fi amânată o vreme, cu toate că oamenii din regiune suferă ani de zile de pe urma denivelărilor şi fisurilor cronice din şosea.

Faptul că în zonă a început construcţia podului peste Nistru Cosăuţi – Iampol, în imediata apropiere a Sorocii, înseamnă că drumul dintre pod şi Soroca va arăta foarte bine. Dar nu cumva asta va reduce importanţa podului de la Otaci şi Moghilov Podolski şi va eclipsa şi importanţa drumului prost Şolcani-Otaci? Merg deseori pe acest drum vechi în satul Tătărăuca Veche şi cunosc mulţi localnici care aşteaptă primenirea şoselei. Acum ei au la dispoziţie o hartă interactivă şi aştepată ca şoseaua lor să fie colorată în roşu.

XS
SM
MD
LG