Linkuri accesibilitate

Ce scrie presa de mîine? Newsmaker.md


Invitata este Galina Vasilieva de la NewsMaker.md

„Curtea Constituțională a decis că sistemul electoral mixt nu poate fi anulat așa, pur și simplu, și nici să fie organizate alegeri anticipate pe liste de partid. Propunerea de a reveni la alegerile organizate conform sistemului proporțional aparține blocului ACUM. De fapt, fără voturile socialiștilor, opoziția de dreapta oricum nu avea șanse de a obține acest lucru.

Newsmaker.md
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:01:46 0:00
Link direct


Umorul nu a fost niciodată pe placul guvernanților. Guvernarea consideră că atunci când poporul râde, e ceva periculos. Pentru aceasta, satiricii și caricaturiștii erau detestați și chiar pedepsiți. Într-un interviu pentru Newsmaker caricaturistul moldovean Valeriu Curtu, care trăiește în Germania, a povestit despre riscurile profesiei sale, despre renumita hartă a Moldovei și de ce e îngrozitor să intri în anumite sate din Moldova.

În perioada Celui de-al Doilea Război Mondial, mii de evrei au devenit victime ale Holocaustului pe teritoriul Moldovei. Istoricul Memorialului Catastrofei și al Eroismului din Ierusalim, Aron Shneer Арон Шнеер a vorbit într-un interviu pentru NM, de ce locuitorii câtorva raioane din Moldova, precum și din Lituania și din vestul Ucrainei, au fost deosebit de violenți cu evreii, în perioada Holocaustului. El a povestit cum poate fi alcătuit mesajul despre toate acestea, transmis societății moldovenești și la ce ar trebui să aсordăm atenție, la crearea Muzeului Holocaustului în Moldova.”

XS
SM
MD
LG