Linkuri accesibilitate

Ce viitor are omul care nu se vaccinează?


Ce viitor are omul care nu se vaccinează?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:31 0:00

Aşadar, semne bune anul are, vaccinarea ia amploare! Se pare că autorităţile din RM au suficiente doze de vaccinuri (fapt pentru care le mulţumim) şi acum problema e ca oamenii să dorească să se vaccineze. Am avut deja un maraton al vaccinării, la Universitatea de Medicină, în cadrul căruia şi-au făcut vaccin peste 4 mii de oameni, iar un alt maraton stă să înceapă în weekend. Mai mult decât atât, miercuri au apărut un troleibuz şi un autobuz în municipiul Chişinău în care oamenii pot să se vaccineze.

Chestia cu centrul mobil de vaccinare ridică nişte semne de întrebare. În live-ul făcut de colegul Alexandru Bordian, o doamnă era indignată de condiţiile nu prea prielnice vaccinării din troleibuz. Nu ştiu cum e în realitate, dar pesemne că într-o încăpere din Universitate igiena e mai sigură decât într-un troleibuz. Şi mai erau nişte oameni nedumeriţi, care întrebau dacă vin pentru rapel tot la troleibuz. De aceea, am impresia că maratoanele universitare sunt mai OK decât centrele mobile de vaccinare. Dar asta e doar o părere.

Întrebarea care se impune de pe acum e următoarea: dar ce viitor au aici oamenii care refuză vaccinul? Pe măsură ce numărul vaccinaţilor va creşte, e posibil să crească şi problemele celor care nu vor vaccinul. Aceştia pesemne nu vor putea pleca în străinătate şi nu numai. Fireşte, libertatea individului e sfântă, dar numai până în clipa în care nu afectează sănătatea altora. E de presupus că mulţi patroni le vor cere angajaţilor să se vaccineze, iar cel care nu va dori să-şi facă vaccin îşi va înrăutăţi situaţia la locul de muncă. Da, există oameni care nu pot să se vaccineze din motive de sănătate, dar există unii care n-o fac din cauza prejudecăţilor. De aceea, toţi cei care se uită chiorâş la vaccin, ar trebui să cugete adânc la viitorul lor.

XS
SM
MD
LG