Linkuri accesibilitate

Italia dorește informații despre o presupusă campanie împotriva gay-ilor din Cecenia


Protest la St.Petersburg contra abuzurilor la care sînt supuși gayii din Cecenia, 2 aprilie 2017
Protest la St.Petersburg contra abuzurilor la care sînt supuși gayii din Cecenia, 2 aprilie 2017

Novaya Gazeta a relatat că mai mult de 100 de bărbați gay ceceni au fost victimele unei campanii de abuzuri fără precedent.

Ministerul italian de externe a anunțat că dorește detalii despre relatările că autoritățile cecene răpesc, torturează și ucid bărbați gay într-o campanie aparent coordonată.

Subsecretarul de stat în ministerul de externe de la Roma a spus într-un mesaj postat pe Twitter în 11 aprilie că diplomația italiană și-a activat oficiile pentru a aduna informații despre situația gayilor din Cecenia, și despre prespuse încălcări inacceptabile ale drepturilor omului.

Chestiunea a fost ridicată de un grup care militează pentru respectarea persanelor LGBT împreună cu trei parlamentari italieni, în timp ce președintele Italiei Sergio Mattarella se întîlnea cu omologul său rus Vladimir Putin.

Cotidianul rus de opoziție „Novaya Gazeta” a relatat luna aceasta că mai mult de 100 de bărbați gay ceceni au fost victimele unei campanii de abuzuri fără precedent și cel puțin trei dintre ei au fost uciși.

Autoritățile dn Cecenia, o republică rusă majoritar musulmană condusă de președintele pro-moscovit Ramzan Kadîrov, au respins acuzațiile.

Statele Unite și Uniunea Europeană și-au exprimat îngrijorarea cu privire la aceste relatări și au cerut Moscovei să cerceteze acuzațiile. (LȘ)

XS
SM
MD
LG