Linkuri accesibilitate

„Cehov a avut livada cu vișini, familia noastră are livada cu migdale”

În vizită la livada de migdale din satul Ștefănești, raionul Ștefan Vodă, ce aparține lui Renat Lebedev. Plantația din 2006 are 40 de ha și a fost pusă pe roate inclusiv cu bani câștigați în Marea Britanie. „Cehov a avut livada cu vișini, familia noastră are livada cu migdale”, spune mândru Lebedev.

Pe lângă miezul de migdale, migdalele blanșate și cele amare, întreprindere mai produce ulei, fulgi și făină de migdale. Un grup de vizitatori americani au venit să vadă livada de migdale și să afle despre provocările micilor antreprenori care sunt stabiliți în zonele rurale din Republica Moldova. Renat Lebedev le-a arătat și vinul de casă pe care-l produce, dar care nu este destinat comercializării.
Pomii de migdal nu sunt pretențioși, dar pe timpul iernii există riscul de îngheț. Pe plantația de migdal muncesc circa zece persoane.

16x9 Image

Natalia Sergheev

Natalia Sergheev, jurnalistă multimedia din echipa Europei Libere la Chișinău, una din prezentatoarele emisiunii matinale „Moldova la ora 7” și realizatoare de documentare video pentru „Pur și Simplu”. 

XS
SM
MD
LG