Linkuri accesibilitate

Zece persoane au fost ucise într-un atac armat la liceul Santa Fe din Texas (VIDEO)


Poliția la Liceul Santa Fe din statulamerican Texas.

Donald Trump: „E o zi foarte tristă. Foarte, foarte tristă.”

Presa locală a relatat că mai multe persoane au fost împușcate mortal în 18 mai într-un atac cu arme de foc la un liceul din Santa Fe, statul american Florida.

Șeriful Ed Gonzales e citat cu declarația că zece persoane, majoritatea elevi, au fost ucise, și că poliția a arestat un suspect, tot elev, și îl interoghează pe un al doilea.

Cel puțin șase persoane au fost internate, iar una din ele se află în stare gravă.

Reprezentanți ai școlii din Santa Fe unde s-a petrecut atacul au postat mai multe mesaje pe Twitter în care anunță că în incinta școlii și în vecinătatea ei au fost găsite mai multe dispozitive explozive pe care poliția le face inofensive, și că școala a fost între timp evacuată.

Atacul armat a avut loc la ora opt ora locală, la începerea orlor de clasă.

Donald Trump: „E o zi foarte tristă. Foarte, foarte tristă”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:34 0:00

Președintele Statelor Unite Donald Trump a declarat că atacul armat mortal de la un liceu din Texas e sfîșietor, și că autoritățile locale și federale acționează coordonat după incident. „Administrația mea e decisă să facă tot ce ne stă în putință să-i protejăm pe elevii noștri, să păzim școlile și să facem în așa fel încît armele de foc să nu ajungă pe mâna celor care sînt o amenințare la adresa lor înșile și la adresa celorlalți”, a declarat Trump la Casa Albă.

Mai devreme anul acesta, 17 elevi și profesori au fost uciși la un liceu din statul american Florida, un masacru care i-a făcut pe supravuețuitori să inițieze o campanie populară pentru interzicerea armelor de foc. (LȘ)

XS
SM
MD
LG