Linkuri accesibilitate

Cetățenii americani, sfătuiți să părăsească imediat Ucraina


Clădire a Universității Tehnice Naționale din Harkov, puternic avariată de un atac cu rachete rusești
Clădire a Universității Tehnice Naționale din Harkov, puternic avariată de un atac cu rachete rusești

Departamentul de Stat a avertizat că, în următoarele zile, Rusia își va intensifica eforturile de a lovi în „infrastructura civilă” din Ucraina, aceasta fiind pentru prima dată când Statele Unite menționează că edificii civile și guvernamentale ar putea fi ținta armatei ruse.

Cetățenii americani sunt sfătuiți să părăsească imediat Ucraina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:51 0:00
Link direct

Ambasada americană a sfătuit cetățenii americani să părăsească Ucraina folosind transport terestru, dacă acesta este în siguranță. Săptămâna aceasta un proiectil rusesc a omorât 19 persoane la Harkov, în conformitate cu informații făcute publice de președintele Zelenski.

Omorârea Dariei Dughina – fiica ideologului ultra-naționalist Alexander Dughin – în explozia vehiculului cu care se deplasa a antrenat apeluri ale naționaliștilor ca atacurile împotriva Ucrainei să fie intensificate. Rusia a acuzat Ucraina în legătură cu moartea Dariei Dughina, în timp ce Kievul a declarat că nu are vreun amestec și că, mai curând, cele întâmplate au la origine lupte interne în Rusia. În urma războiului, până acum, 9000 de militari ucraineni și-au pierdut viața, în timp ce Națiunile Unite estimează cifra civililor uciși la 5587.

Violențele îngrijorează și cu privire la eventualitatea unei catastrofe nucleare, în condițiile în care forțele ruse atacă în apropierea centralei nucleare de la Nikopol. Președintele Biden și alți lideri internaționali i-au cerut lui Putin să oprească atacurile în apropiere de centrala nucleară Zaporojie.

Lumea este confruntată cu „un moment de pericol maxim” a spus secretarul general ONU, Antonio Guterres. Departamentul de Stat i-a avertizat pe americanii care călătoresc acolo că războiul din Ucraina este o situație volatilă care se poate „deteriora imprevizibil”.

XS
SM
MD
LG