Linkuri accesibilitate

Chestiile simple sunt aici complicate!


Profesionalismul medicilor moldoveni, ca şi atitudinea lor faţă de pacienţi lasă mult de dorit.

Şi a venit o nouă guvernare, şi au renăscut speranţele oamenilor! Aşa e mereu aici de la 1991 încoace. Deşi s-au făcut o mie şi o sută de mişmaşuri, deşi suntem campioni ai hoţiei şi decăderii morale, deşi conducătorii vechi au fost preocupaţi de buzunarele lor, noi mai găsim o zdreanţă de speranţă că cei noi vor fi mai buni, mai oneşti. Şi mai mereu dăm cu bîta-n baltă!

Chestiile simple sunt aici complicate!
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:37 0:00
Link direct


Noii conducători au declarat ritos că lasă la o parte geopolitica şi vor să se ocupe de lucrurile de care chiar au nevoie oamenii. Foarte frumos! Aceste lucruri sunt aparent simple şi ţin de zona cotidianului. Numai că la noi lucrurile astea simple devin foarte complicate şi uneori par să nu mai aibă soluţii.

Ar trebui să se facă ceva în domeniul medicinii. O tînără de la noi, care acum munceşte în SUA, a fost la un pas de catastrofă în RM. Ftiziologul din policlinica moldovenescă o lecuia de bronșită, pe când ea avea de fapt embolism pulmonar. Fata îi zice medicului că nu se simte bine, că ceva nu e în regulă, iar medicul autohton îi zice să se ducă acasă, că totul o să treacă cu timpul. Şi numai şansa de a ajunge în SUA a salvat-o.

Asemenea episoade devin la noi normă. Profesionalismul medicilor moldoveni, ca şi atitudinea lor faţă de pacienţi lasă mult de dorit. Iar situaţia se va agrava în urma exodului medicilor din aceste luni. Mulţi medici buni pleacă în România care le dă salarii mai mari.

Senzaţia că în ţara asta nu sunt respectate lucruri elementare, că nu sunt puse la punct chestiile simple o ai oriunde. Cînd vezi pe stradă un autobuz ce împroaşcă nori negri de fum înecăcios ce să crezi? Ce fel de revizie tehnică se face la noi? Cum e posibil să mergi nestingherit într-o maşină care împroaşcă nori negri de fum? De ce nimeni nu se gîndeşte la ecologie, la sănătatea oamenilor?

Aici conducătorii au neglijat metodic lucrurile simple din zona cotidianului. Abia aştept să văd ce vor face noii guvernanţi. Dacă n-o să facă nimic, dacă şi aceştia vor imita grija pentru oameni, dacă nu vor modifica viaţa noastră de zi cu zi, de ce mai avem alegeri?

XS
SM
MD
LG