Linkuri accesibilitate

Chipuri şi măşti ale „stabilităţii”


Duminică, în fața sediului Președinției Rep. Moldova la un așa numit protest organizat de PD

Nimeni nu voia să ne explice motivul pentru care a venit din Teleneşti, Corjeuţi sau altă localitate.

Vineri, aflînd că în faţa Academiei de Ştiinţe apar zeci şi sute de susţinători ai Partidului Democrat, m-am dus, cu un coleg, să discut cu aceştia. Erau acolo mai multe microbuze şi autobuze care aduseseră oameni din provincie. Alte microbuze soseau. Dintr-un autobuz au ieşit nişte bărbaţi puternici, musculoşi, care păreau nişte sportivi profesionişti. Cei mai mulţi însă erau oameni de la ţară.

La întrebarea „ce faceţi aici?”, cîţiva tineri au rîs prosteşte, alţii au spus că nu ştiu sau că nu vor să vorbească. Un omulean de circa 60 de ani ne-a întrebat îngrijorat cine ne-a trimis, iar cînd a aflat că suntem de la Europa Liberă, ne-a făcut semn să plecăm. O femeie a ţuguiat buzele şi a dat a lehamite din mînă. Nimeni nu voia să ne explice motivul pentru care a venit din Teleneşti, Corjeuţi sau altă localitate.

„Şi umblaţ, uăi, aişi?” a strecurat printre dinţi un tînăr în trening, privindu-ne cu un dispreţ inexplicabil. Altul s-a milostivit şi ne-a luat vălul de pe ochi: „Dijeaba umblaţ, nimeni n-o să zîcă nică…”

Cîţiva indivizi musculoşi ne priveau cu un soi de agresivitate. Eram niştre intruşi nedoriţi. Noroc că erau poliţişti acolo.

La un moment dat, ne-a apărut în faţă un tînăr spătos, agitat, cu ochelari de soare şi şapcă, un soi de organizator al evenimentului, care a acceptat să ne ofere o explicaţie: „Oamenii au venit de bunăvoie din provincie ca să sprijine stabilitatea, să nu le premită socialiştilor şi acumiştilor să tulbure apele!”

Erau, într-adevăr, placarde acolo pe care scria „Stabilitate, nu anticipate!”

Ei bine, se pare că dorinţa acestor oameni nu prea a contat, căci peste două zile Partidul Democrat ne-a spus că vom avea alegeri anticipate pe 6 septembrie.

Chipurile „stabilităţii”pe care le-am văzut lîngă AŞM m-au decepţionat profund. Dacă aşa discută ei cu presa, mă tem că nici pentru ţară mare lucru n-o să facă.

Vezi comentarii (1)

Acest forum a fost închis
XS
SM
MD
LG