Linkuri accesibilitate

CIA le spune pe rețelele sociale rușilor nemulțumiți de război cum pot oferi informații


CIA a publicat un videoclip adresat rușilor nemulțumiți de războiul purtat de Kremlin împotriva Ucrainei și de viața în regimul Putin. Clipul video le spune cum să le împărtășească informații serviciilor secrete americane în mod anonim și sigur.

Agenția Centrală de Informații a SUA (CIA) i-a invitat pe cetățenii ruși nemulțumiți de declanșarea războiului din Ucraina și de conducerea de la Kremlin să dea informații despre țara lor. Serviciul de informații a postat mesaje despre acest lucru pe rețeaua Telegram, care a devenit o sursă foarte populară de știri necenzurate în Rusia.

Agențiile de informații americane au publicat instrucțiuni despre cum să contacteze CIA în mod anonim și sigur. Videoclipul a fost distribuit și pe alte platforme de socializare, inclusiv pe YouTube, Twitter, Instagram și Facebook.

Oficialii CIA implicați în proiect spun că invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia a creat o oportunitate istorică „pentru ruși de a veni la noi și de a ne furniza informațiile de care Statele Unite au nevoie”.

Potrivit oficialului anonim, CIA speră că rușii care lucrează în domenii sensibile și au acces la informații valoroase vor auzi: „Vă înțelegem, poate mai bine decât credeți”.

Potrivit datelor CIA, citate de canalul CNN , imediat după începerea invaziei rusești la scară largă în Ucraina, acest serviciu special a reușit să recruteze și să „stabilească contacte” cu un număr nespecificat de ruși care au acces la informații sensibile.

XS
SM
MD
LG