Linkuri accesibilitate

Cine îi găseşte pe cei veniţi cu doamna infectată?


Străzi pustii la Reggio Emilia, Italia
Străzi pustii la Reggio Emilia, Italia

Nu exclud că mulţi au fost impresionaţi de filmuleţul Ministerului Sănătăţii, dar mie acesta mi-a provocat mai multe întrebări. Poţi să spui toată ziulica, aidoma doamnei infectate şi medicului ei, că îngrijirea medicală din RM e mai bună ca cea din Italia, dar lucrul acesta se va vedea mai bine atunci cînd vom avea tot atîţia infectaţi ca în Italia. Va rezista atunci sistemul nostru medical? Mă îndoiesc, iar motive de îndoială există de pe acum cu duiumul.


Văd pe sticlă că 14 pasageri, care au venit în acelaşi avion cu doamna infectată, nu pot fi găsiţi. Cică au dispărut şi gata! Păi, de ce, stimabililor, nu i-aţi dus la control direct de la Aeroport? Asta e pregătirea voastră? Acum să-i căutăm pe bîjbîite? Fireşte, sunt foarte curios să ştiu ce e în capetele acelor indivizi? Ăştia sunt oameni responsabili sau nişte tipi debusolaţi, fără repere de orice fel? Cei care scriu adrese greşite în fişele epidemiologice ce fel de oameni sunt?

Pregătirea am văzut-o deunăzi la PRO TV. Nişte soţi veniţi din Italia, care tuşeau, ne-au povestit cum nimeni nu voia să se ocupe de ei. Medicul de familie îi expedia la serviciul 112, pe cînd cei de la 112 înclinau să-i trimită la medicul de familie. Asta e pregătirea de care avem noi acum nevoie?


În ciuda aparenţelor, eu nu cred că Moldova e mai pregătită decît Italia să lupte cu această boală. La asta ar trebui să se gîndească şi moldovenii care au lucrat atîta vreme în Italia şi care acum vor să lase totul baltă şi să revină acasă.

XS
SM
MD
LG