Linkuri accesibilitate

Cine îl aduce pe Plahotniuc acasă?


Vladimir Plahotniuc
Vladimir Plahotniuc

Secretarul de stat american Mike Pompeo a anunțat că „fostul oficial și oligarh moldovean” Vladimir Plahotniuc și familia sa au interdicție de a intra în Statele Unite. Oficialităţile americane au luat această decizie din cauza implicării lui Plahotniuc în acte de corupţie.

Iulian Ciocan-Cine îl aduce pe Plahotniuc acasă?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:44 0:00
Link direct



În fond, gestul autorităţilor americane pare a fi un soi de invitaţie la acţiune pentru guvernanţii de la Chişinău. De la declaraţia răsunătoare a lui Andrei Năstase – „Ne vom aduce călăul înapoi!” – a trecut deja o jumătate de an şi chiar e normal să ne întrebăm ce au făcut în această direcţie conducătorii de la Chişinău. Cum au de gînd să-l aducă înapoi pe Plahotniuc? Şi cine îl va aduce? Andrei Năstase sau poate Igor Dodon?

Ce măsuri concrete au întreprins noii guvernanţi pentru a-l aduce pe marele oligarh la Chişinău? Eu unul nu prea ştiu. Dar acum, după decizia Statelor Unite, ce vor să facă conducătorii din RM? Se gîndesc la un plan? Vor să ceară şi altor ţări luarea unor decizii similare?

E limpede că fără ajutorul altor ţări dezideratul rostit cu convingere în vară de Andrei Năstase nu poate deveni realitate. Dar nici fără eforturi serioase din partea conducătorilor din Chişinău. Sunt foarte curios să văd ce va urma.

XS
SM
MD
LG