Linkuri accesibilitate

Cine aşteaptă cu însufleţire alegerile repetate?


Poate unii politicieni care ar vrea să profite de situaţia creată.

Expertul în drept constituţional Nicolae Osmochescu e de părere că procedura legală de a alege primarul municipiului Chişinău nu s-a consumat şi că, prin urmare, Comisia Electorală Centrală ar trebui să anunţe alegeri repetate. Şi pesemne CEC ne va invita în curînd la alte alegeri în capitală.

Cine aşteaptă cu însufleţire alegerile repetate?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:21 0:00
Link direct

Aşadar, mergem veseli şi nerăbdători la noile alegeri? Le aşteptăm cu însufleţire? Eu unul sunt foarte sceptic, stimaţi ascultători. Aş remarca acum cîteva chestii neplăcute. Prima e aceea că vom mai irosi nişte bani din bugetul de stat. Ne putem permite, nu-i aşa? Căci suntem putrezi de bogaţi! Şi dacă vreun judecător vigilent autohton remarcă din nou o neregulă şi invalidează alegerile? Vom arunca din nou banii contribuabililor pe fereastră!

De fapt, după povestea invalidării alegerilor, ce siguranţă putem să avem că rezultatele alegerilor repetate nu vor fi anulate? Nici una. În această ţară se poate întîmpla orice. Cine a văzut filmul tranziţiei de la 1991 încoace a avut suficient timp să înţeleagă cum stau lucrurile.

Invalidarea alegerilor a tăiat elanul multora de a mai avea treabă cu alegerile. Eu nu am un răspuns la întrebarea: cine aşteaptă cu sufletul la gură alegerile repetate? Poate unii politicieni care ar vrea să profite de situaţia creată. Oamenii care au votat nu ştiu dacă vor să mai voteze o dată. Ei au ales o dată şi se tem că participarea lor repetată nu va mai genera rezultatele primelor alegeri.

Nici nu vreau să-mi imaginez ce se va întîmpla dacă şi alegerile repetate vor fi invalidate din cauza altor presupuse nereguli. Atunci, probabil, invalidarea următoarelor alegeri ar putea fi cauza faptului că oamenii nu mai vor să voteze.

XS
SM
MD
LG