Linkuri accesibilitate

Cine le dă autorizaţii constructorilor dubioşi?


La Chișinău
La Chișinău

Mi se pare că ar fi bine ca opinia publică să afle cine sunt cei care au pus umărul la apariţia construcţiilor bizare.

Atîtea lucruri absurde există în această RM, încît şi Kafka ar bolovăni ochii dacă le-ar vedea. Oriunde ţi-ai arunca privirea, vei remarca un mic absurdistan, nişte lucruri ilogice, bizare, groteşti, nefireşti, lucruri care complică viaţa de zi cu zi a oamenilor. Şi parcă n-ar trebui să existe absurditatea asta, dar ea există, proliferează, se extinde ca o boală incurabilă.

Cine le dă autorizaţii constructorilor dubioşi?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:14 0:00

Am văzut un reportaj despre nişte construcţii bizare care apăreau în curţile unor blocuri de locuinţe, construcţii care nu ar fi trebuit să apară acolo. Ele generau conflicte mari. În acel reportaj era întrebat despre provenienţa construcţiilor ciudate şi primarul interimar Ruslan Codreanu. Acesta a spus că el nu eliberează autorizaţii pentru asemenea bizarerii, că autorizaţiile au fost eliberate de altcineva. Şi cam atît.

Ei bine, înţelegem bine că domnul Codreanu nu putea să facă aşa ceva. Şi îi mulţumim pentru corectitudine. Numai că de ce nu încearcă el să afle cine sunt flăcăii care au eliberat autorizaţiile dubioase? Chiar cine le-a eliberat? Nu cumva domnii aceia mai lucrează şi azi în Primărie? Chiar ce fac? Cu ce se ocupă? Sau poate au mustrări de conştiinţă şi vor să-şi revizuiască opţiunile pro-construcţii?

Mi se pare că ar fi bine ca opinia publică să afle cine sunt cei care au pus umărul la apariţia construcţiilor bizare. Să-i vedem. Să-i întrebăm la ce s-au gîndit cînd au sprijinit apariţia bizareriilor? La confortul locatarilor din preajmă? Şi de ce, mă rog, aceşti cinovnici n-ar trebui traşi la răspundere? Sau sunt infailibili? În ce ţară trăim dacă ciudăţeniile nu pot fi reparate? Pesemne de aia şi pleacă lumea de aici. Şi va mai pleca.

XS
SM
MD
LG