Linkuri accesibilitate

Cine or fi „trolii guvernului”?


Cum să trăieşti într-o ţară în care Guvernul chipurile are troli pe reţele de socializare?

Decizia companiei Facebook de a închide cîteva pagini cu activitate dubioasă care ar avea o legătură cu Guvernul Republicii Moldova m-a tulburat foarte mult. Iar şi mai mult m-a tulburat faptul că pentru promovarea acestor pagini s-au cheltuit 20 de mii de dolari, ne spune tot Facebook.

Cine or fi „trolii guvernului”?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:53 0:00
Link direct

Reacţia Guvernului nu s-a lăsat mult timp aşteptată. Guvernul ne-a spus că nu are cum controla postările angajaţilor săi, o aserţiune care a trezit multe zîmbete, şi ne-a promis că va solicita informaţii suplimentare de la Facebook „în scopul combaterii fenomenului de Fake news”.

Această ultimă precizare mi s-a părut OK şi, curios cum sunt, am dat un telefon la Guvern deunăzi să văd ce se întîmplă cu solicitarea de informaţii. O angajată a Guvernului mi-a spus că, într-adevăr, Guvernul a trimis un mesaj, dar deocamdată Facebook nu a răspuns. Sper foarte mult să avem totuşi o explicaţie din partea Facebook-ului, să ni se spună mai limpede cine sunt aceşti trolii şi ce legătură anume au ei cu Guvernul. Dacă această explicaţie nu va veni, ce să credem?

Cetăţenii moldoveni trebuie să ştie cum stau lucrurile. Cum să trăieşti într-o ţară în care Guvernul chipurile are troli pe reţele de socializare. Ți se destramă orice încredere în statalitate. Oamenii vor un Guvern curat. De aceea, toţi aşteaptă cu nerăbdare răspunsul companiei Facebook la solicitarea Guvernului. Vom reveni.

XS
SM
MD
LG