Linkuri accesibilitate

Cine s-a vaccinat la primul maraton?


Cine s-a vaccinat la primul maraton?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:01 0:00

La Chișinău, între 21-23 mai 2021, Universitatea de Medicină a organizat primul maraton de vaccinare anti Covid-19. Peste 500 de voluntari, medici și studenți, au vaccinat mai mult de 4 mii de persoane. Un succes, au constatat organizatorii, care va fi repetat acum de Primăria Chișinău.

Primul maraton al vaccinării din R. Moldova, organizat la Universitatea de Medicină „Nicolae Testemițeanu”, s-a încheiat. „A fost un succes”, ne-a declarat Marcel Abraș, prorector pentru activitate socială, care a precizat că „peste 4000 de persoane s-au vaccinat” în cursul celor trei zile ale maratonului.

„Ne-am inspirat de la colegii noștri din România, pentru că universitățile din București, Cluj, Iași au fost cele care au efectuat astfel de acțiuni în România, cu un succes mare”.​

Maratonul a fost lansat vineri, 21 mai. Fără programare și doar în baza buletinului de identitate, oamenii s-au putut imuniza inițial cu Pfizer/BioNTech, AstraZeneca și Sinopharm.

Duminică, vaccinul Pfizer se epuizase, nu și interesul publicului.

„Populația a dorit să se vaccineze și s-a vaccinat cu toate cele trei tipuri de seruri - și cu AstraZeneca, și cu Sinopharm, și cu Pfizer”, ne-a declarat Marcel Abraș.
Denis Cernelea, secretar de stat Ministerul Sănătății a anunțat, între timp, că și Primăria Chișinău va organiza un maraton al vaccinării săptămâna viitoare, relatează Publika TV:„Astfel de maratoane vor continua. Unul dintre ele va fi organizat în Palatul Republicii pentru săptămâna viitoare, deocamdată este vorba de zilele de vineri şi sâmbătă. Acest lucru va fi organizat sub egida Primăriei Municipiului Chişinău cu suportul colegilor de la Centrul Municipal de Vaccinare."

XS
SM
MD
LG