Linkuri accesibilitate

Cine se teme de pungaşul din troleibuz?


De pungaşii din troleu ne mai putem apăra. Dar de pungaşii din politica autohtonă şi din instituţiile statului cum să te aperi?

Cine se teme de pungaşul din troleibuz?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:58 0:00
Link direct

Eram într-un troleibuz şi am văzut un avertisment lipit pe un geam: PUNGAŞII OPEREAZĂ ÎN TRANSPORTUL PUBLIC! Trebuie să recunosc că mesajul acesta nu mi-a provocat nici o revelaţie, stimaţi ascultători! E ca şi cum i-ai spune omului că după iarnă vine primăvara. Păi, cine nu ştie că în transportul în comun din Moldova se plimbă hoţii de buzunare? Poate doar pruncii. În rest, toţi am învăţat lecţiile tranziţiei moldoveneşti. Ştim foarte bine că pungaşii pot fi în orice troleibuz!

Mai departe îţi trec tot felul de gînduri prin cap. Dar de ce aceşti pungaşi se simt ca merii în mijlocul verii în troleibuzele şi autobuzele patriei? De ce poliţia nu reuşeşte să-i învingă? Sau poate sunt invincibili?

Apoi, dacă mă gîndesc mai bine, în troleibuzele noastre „operează” nu numai pungaşii. Mai e şi partida cerşetorilor şi cea a cîntăreţilor ambulanţi. În transportul nostru în comun poţi vedea multe. În transportul nostru în comun, de multe ori, taxatorii şi pasagerii fac mici mişmaşuri, ultimii nedorind să ia biletele.

Iar dacă mă gîndesc mai mult, îmi trece prin minte iată ce. Pungaşii din transportul în comun mi se par floare la ureche în raport cu pungaşii care au tot „operat” în politica moldovenească de la 1991 încoace. De pungaşii din troleu ne mai putem apăra. Dar de pungaşii din politica autohtonă şi din instituţiile statului cum să te aperi?

XS
SM
MD
LG