Linkuri accesibilitate

Circuitul muncii la negru și la greu


Noua generație de oameni sosiți la muncă e în continuare harnică și dispusă la efort, dar nu se mai pricepe.

Ceva neașteptat pentru beneficiar se întîmplă pe șantierele de tot felul ale lumii occidentale. Muncitorii sosiți din România și Moldova nu mai sînt ce erau. Antreprenorii dau tot mai des interviuri în care regretă profesionalismul dispărut al muncitorilor de acum 10-15 ani.

Jurnal de corespondent: Traian Ungureanu (Londra)
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:29 0:00
Link direct

Noua generație de oameni sosiți la muncă e în continuare harnică și dispusă la efort, dar nu se mai pricepe. Tot mai puțini știu meserie. Ce îi surprinde pe antreprenori e banal la locul de origine.

Oamenii își pierd sau nu dobîndesc meseriile. Căci, în România și Moldova, învățămîntul profesional a dispărut. La fel și ultima generație calificată de la care se putea învăța ceva. Cel mai adesea, muncitorii sosiți, de pildă, în Marea Britanie vin să își vîndă capacitatea de efort și răbdarea în fața greutăților. Tot e ceva. Asta le garantează, încă, un loc de muncă și un cîștig decent.

Treptat, însă, circuitul se arde la ambele capete. În Occident, munca noilor sosiți e tot mai rudimentară. Acasă, nu mai rămîn nici nepricepuți destui. Munca la negru și la greu începe să dicteze.

Previous Next

XS
SM
MD
LG