Linkuri accesibilitate

Claude Moraes, șeful comisiei LIBE depsre votul pentru desemnarea noului Procuror European


Claude Moraes, președintele Comisiei LIBE
Claude Moraes, președintele Comisiei LIBE

Claude Moraes, șeful comisiei LIBE (pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne) care i-a audiat pe cei trei candidați pentru noua funcție de Procuror European. Deși e teoretic socialist (Labour), nu a avut nici o miză personală în audieri, pentru că după Brexit nu va mai fi în Parlamentul UE . Citește mai mult aici

Claude Moraes,președintele comisiei LIBE din Parlamentul European
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:10 0:00
Link direct


Claude Moraes: Este un vot foarte senzitiv pentru că multe din priblemele cu care se va ocupa noul Parchet European sunt problemme care țin de justiția națională: corupție, fraude. Dar Parchetul se va ocupa în viitor și de terorism, de alte probleme...Negocierile cu Consiliul [European] vor fi complicate (challeging)

Europa Liberă: De obiciei Consiliul este mai puternic îîn astfel de negocieri, Credeți că Parlamentu va ceda?

Claude Moraes: Vor fi negocieri de la egal la egal, nu negociem o lege ci o numire, așa că negocierile sunt diferite. Nu cred că putem vorbi despre cedare, negocierile vor fi transparente, deschise și datorită acestei transparenșe sper că vom ieși cu candidatul potrivit”.

Votul din comisia LIBE a fost câștigat de Laura Codruța Kovesi, fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție din România.

XS
SM
MD
LG