Linkuri accesibilitate

CNA discută cu… copiii


Important e ca aceşti copii să vadă că maturii din jurul lor nu sunt făţarnici şi mîrşavi, că resping în fiecare zi actul de corupţie.

O ştire recentă m-a emoţionat foarte tare, stimaţi ascultători. Am aflat că mai mulţi copii, cititori harnici ai unei biblioteci, au fost în vizită la CNA. Nu ştim despre ce au discutat copiii cu angajaţii CNA, dar e lesne de presupus că tema conversaţiei a fost lupta împotriva corupţiei. Pesemne, cei de la CNA le-au povestit copiilor cum bagă în sperieţi, zilnic, balaurul corupţiei. Mărturisesc că ştirea asta a fost într-atît de tulburătoare, încît am simţit o strîngere de inimă. Într-adevăr, e minunat să le povestească copiilor despre corupţie chiar cei care distrug corupţia. Şi e foarte bine ca tinerii noştri să înţeleagă cît de nociv e acest viciu.

CNA discută cu… copiii
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:22 0:00
Link direct

Mă tem doar ca vizita asta la CNA să nu fie un soi de incursiune într-o lume paralelă, într-o oază înconjurată de un deşert imens. Pentru că lecţia de corectitudine şi onestitate, ascultată la CNA, nu prea se leagă cu viaţa de zi cu zi a oamenilor din RM. Mă tem că aceşti copii cu greu vor regăsi corectitudinea în realitatea înconjurătoare. Căci aici corupţia, mare sau mică, face ravagii din zorii tranziţiei. Ea e pretutindeni. Şi e posibil copiii să se pomenească între două lumi: lumea cuvintelor frumoase şi lumea realităţii dure. Şi ce concluzii vor trage copiii aceştia?

Discuţiile cu copiii sunt necesare, fireşte. Dar şi mai important e ca aceşti copii să vadă că maturii din jurul lor nu sunt făţarnici şi mîrşavi, să vadă că aceşti maturi resping în fiecare zi actul de corupţie. În RM, avem foarte mulţi luptători cu corupţia. Nu e numai CNA. Dacă stai să te gîndeşti bine, fiecare politican moldovean e un luptător cu corupţia. Luptători cîtă frunză şi iarbă, iar corupţia huzureşte!

XS
SM
MD
LG