Linkuri accesibilitate

Relax în Chişinău: n-avem nevoie de măşti!


Relax în Chişinău: n-avem nevoie de măşti!
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:22 0:00
Link direct

Aflu cu mirare că în capitală avem acum Cod Galben de alertă în sănătate publică. Cică potrivit documentului se menține în continuare obligativitatea de purtare a măștilor în spațiile publice închise, în orice tip de transport public, în stațiile de așteptare, în cadrul tuturor evenimentelor publice din spațiile deschise cu aglomerații umane etc. Mă uit în jur şi nu înţeleg: despre ce Cod Galben e vorba, cine îl mai respectă? Sau Codul acesta e numai pe hârtiile celor care l-au instituit? Să precizăm din capul locului un lucru, stimaţi făcători de coduri galbene.

Aţi mers zilele astea cu troleibuzul? Eu am urcat în câteva şi-mi pare rău. Îmbulzeală, iar fiecare al treilea pasager nu poartă mască. Oameni fără mască îţi suflă în ceafă, se ating de tine, transpiraţi. E sau nu troleibuzul un spaţiu public închis? Şi de ce nu e respectat Codul vostru de alertă? Sau poate toţi indivizii fără măşti sunt vaccinaţi? Să fim serioşi! La fel e şi în magazine, oameni fără măşti fac coadă, îţi suflă în ceafă. Sunt oare toţi vaccinaţi? Prin urmare, Codul vostru Galbeni nu face nici cât o ceapă degerată, îmi pare rău s-o spun. Moldovenii s-au săturat de măşti şi de Covid. Numai reanimarea le poate schimba oarecum optica.

De fapt, e exact cum a fost. Fiecare e pe cont propriu, cu deosebirea că acum unii sunt vaccinaţi. E o deosebire importantă, fireşte, dar nici numărul vaccinaţilor nu e foarte mare, aşa că presimt că în toamnă va fi cam greu. Noua guvernare, care vrea acum să primenească societatea, să relanseze economia şi să anihileze corupţia, va avea de furcă pesemne cu virusul rapace. Moldovenii s-au relaxat. Ei vor să trăiască la fel ca până-n martie 2020. Jos măştile nesuferite!

XS
SM
MD
LG