Linkuri accesibilitate

Fostul director al FBI, James Comey, audiat în Senatul SUA


James Comey la audierile din Senat
James Comey la audierile din Senat

Audierea lui Comey - un eveniment major în anchetele privind presupusele contacte ale anturajului lui Trump cu Rusia.

Fostul director al FBI, James Comey, a acuzat administrația Trump că l-a defăimat și a spus „minciuni” despre agenția pe care el a condus-o. Vorbind la audieri în Comitetul pentru Informații al Senatului de la Washington,

Comey a refuzat, însă, să-și spună opinia despre faptul dacă președintele Donald Trump a vrut să obstrucționeze justiția, cerându-i să oprească investigația FBI în privința fostului consilier pentru securitatea națională și relațiilor acestuia cu Rusia. Comey a spus într-o declarație difuzată cu o zi mai devreme că i s-a cerut acest lucru.

Întrebat la audierile de astăzi dacă președintele i-a cerut să oprească și investigarea amestecului rusesc în alegerile prezidențiale din 2016, Comey a răspuns spus că nu.

Donald Trump și James Comey
Donald Trump și James Comey

Fostul director al FBI a mai spus că a fost contrariat de „explicațiile fluctuante” date de administrația Trump despre demiterea sa, din 9 mai. „Această administrația a optat pentru defăimarea mea și, mai important, a FBI-ului, prin faptul că a spus că organizația se afla în dezordine, că era condusă prost, că angajații pierduseră încrederea în liderul lor. Acelea au fost pur și simplu minciuni”, a spus Comey.

Audierea lui Comey este un eveniment major în anchetele de la Washington privind presupusele contacte ale anturajului lui Trump cu Rusia. Fostul oficial a spus că nu are „nicio îndoială” că autoritățile ruse s-au aflat în spatele spargerii poștei electronice a Partidului Democrat în campania din 2016 și tentativelor de a pătrunde în bazele de date electorale. Dar s-a declarat sigur că nici un vot nu a fost manipulat.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG