Linkuri accesibilitate

Complicii unui celebru gangster rus din Osetia de Nord, condamnați la închisoare pe viață


Aslan Gaghiev, cunoscut sub numele de Djako, este judecat în prezent în orașul Rostov-pe-Don, din sud-vestul țării. El a fost extrădat de Austria la cererea Moscovei în iunie 2018.

Un tribunal militar din Moscova a condamnat 12 complici ai unui gangster notoriu din regiunea Rusiei Osetia de Nord din Caucazul de Nord la pedepse de închisoare între 12 ani și pe viață.

Procuratura Generală a declarat pe 2 august că membrii bandei lui Aslan Gaghiev au fost condamnați după ce Tribunalul Militar al Districtului II de Vest i-a găsit vinovați de implicare într-o serie de crime, tentative de omor, răpiri și alte infracțiuni.

Doi dintre inculpați au primit pedepse pe viață, în timp ce alți 10 au fost condamnați la pedepse de închisoare între 12 și 20 de ani.

Gaghiev, poreclit Djako, care este suspect că ar fi asasinat la comandă mai multe persoane, este în prezent judecat în orașul Rostov-pe-Don, din sud-vestul țării. El a fost extrădat de Austria la Moscova în iunie 2018, după ce a pierdut o bătălie juridică de ani de zile.

Gaghiev a fugit din Rusia în 2013, după ce a fost acuzat de organizarea unei bande criminale, banditism, crimă, trafic de arme și delapidare.

Rusia a acuzat banda lui Gaghiev că a ucis 60 de persoane în Moscova, regiunea Moscovei și Osetia de Nord în 2004-2014, inclusiv primarul orașului Vladikavkaz din Osetia de Nord, precum și fostul viceprim-ministru al regiunii.

Comitetul de Investigații al Rusiei a declarat că cel puțin 24 dintre membrii bandei au fost condamnați pentru infracțiuni, unii primind condamnări pe viață.

Au fost emise mandate internaționale de arestare pentru șapte persoane suspectate de a fi membri ai bandei, în timp ce alți șapte presupuși membri ai grupului au fost uciși între 2010 și 2014, în ceea ce oficialii spun că s-au stabilit conturi între grupuri rivale.

Alți doisprezece presupuși membri ai bandei sunt în prezent cercetați.

Gaghiev a fost arestat într-o gară din Viena în ianuarie 2015, în baza unui mandat internațional de arestare.

Gaghiev a negat acuzațiile și spune că extrădarea lui în Rusia a fost motivată politic.

XS
SM
MD
LG