Linkuri accesibilitate

Condamnat pentru violenţă în familie!


La un marș împotriva violenței în familie
La un marș împotriva violenței în familie

În spaţiul nostru, plin de puseuri şi prejudecăţi patriarhale, multe femei suportă cu stoicism, uneori ani de zile, agresivitatea soţilor sau concubinilor.

N-am văzut să se vorbească foarte mult despre acest caz, dar eu o să mă opresc la el. Aşadar, un bărbat de 31 de ani din Nisporeni a fost condamnat pentru violenţă în familie la 6 ani şi 5 luni de închisoare. Şi-a bătut cu cruzime concubina care, salvată în ceasul al doisprezecelea de vecini, a ajuns în stare gravă la spital.

Condamnat pentru violenţă în familie!
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:18 0:00
Link direct

Nu e o ştire oarecare. E o ştire care ar trebui difuzată şi luată serios în discuţie. Mărturisesc că nu văd la noi prea multe ştiri asemănătoare. Pesemne, mai există indivizi pedepsiţi pentru violenţă în familie în RM, dar eu unul le găsesc foarte rar. Şi chiar mă întrebam dacă sunt pedepsiţi la noi oamenii pentru asemenea infracţiuni. Acum aflu că sunt. Şi asta e foarte bine.

Chestia e că în spaţiul nostru, plin de puseuri şi prejudecăţi patriarhale, multe femei suportă cu stoicism, uneori ani de zile, agresivitatea soţilor sau concubinilor. Multe sunt bătute, neglijate, admonestate, asuprite pe nedrept. Şi asta pentru că femeile însele sunt de multe ori captive ale mentalităţii patriarhale. Am văzut eu însumi doamne în provincie care ziceau, cu jumătate de gură, că e mai bine să trăieşti cu un soţ agresiv, beţiv şi bătăuş decît să fii singură. Ce va zice lumea dacă vei chema poliţia să te salveze de soţul bătăuş? Pentru o comunitate partrarhală, un asemenea gest ar fi o anomalie şi lumea te-ar blama.

De aceea, cred că o condamnare cum e cea sus-pomenită are o pondere mai mare decît toate discursurile frumoase, de la tribune, despre egalitatea de gen şi despre lupta cu violenţa în familie. Iar condamnarea aceasta ar fi bine să fie mediatizată. Să ştie cîţi mai mulţi ce poate păţi un agresor în familie.

XS
SM
MD
LG