Linkuri accesibilitate

Condriţa în lumina reflectoarelor!


În reședința de la Condrița

Realitatea (prezidențială), comentată cu amănuntul de Iulian Ciocan.

Condrița în lumina reflectoarelor
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:26 0:00
Link direct

În ziua în care COVID a răpus tocmai 33 de moldoveni, în lumina reflectoarelor a apărut reşedinţa prezidenţială din Condriţa. Actuala administraţie prezidenţială i-a invitat pe jurnalişti să se plimbe în premieră prin odăile altădată inaccesibile ale reşedinţei. Şi jurnaliştii au venit cu mic cu mare la Condriţa ca să facă… rating.

Reşedinţa asta pare modestă pe lângă castelele faraonice ale unor noi moldoveni

Mărturisesc că m-am uitat şi eu cu multă curiozitate la imaginile transmise din încăperile reşedinţei. Am văzut nişte dormitoare faine, o bucătărie foarte spaţioasă, o baie so-so, am constatat că e o casă mare înfiptă într-un peisaj frumos. Dar, sincer să fiu, reşedinţa asta pare modestă pe lângă castelele faraonice ale unor noi moldoveni. Nu am văzut acolo prea mult lux.

Am remarcat că unii jurnalişti care se plimbau prin camerele reşedinţei spuneau, cu o uşoară ironie, că acolo s-a odihnit o vreme Igor Dodon. Dar ar trebui făcută o precizare importantă. Nu doar Dodon s-a lăfăit în dormitoarele reşedinţei din Condriţa, ci şi „prezidenţii” anteriori. Casa asta a fost construită într-o epocă în care Dodon nici nu visa să devină preşedinte. Da, jurnaliştii ne-au convins că şi socialistului îi place confortul, dar, pe de altă parte, nu e nimic ilegal în faptul că Dodon a beneficiat de o reşedinţă prezidenţială.

Invitând ziariştii la Condriţa, arătându-ne casa în care se odihnea Igor Dodon, actuala administraţie prezidenţială ne-a sugerat că Maia Sandu se deosebeşte de liderul socialist, că nu are nevoie de această reşedinţă. Mă aşteptam deci ca reşedinţa să fie dată în folosinţa unei organizaţii (de caritate)… Însă reprezentantul Preşedinţiei ne-a spus că o decizie în această privinţă va fi luată în cursul anului 2021. Hm… Chiar e nevoie de o cugetare adâncă-îndelungată?

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG