Linkuri accesibilitate

Conducătorul între alegeri şi pandemie


Piața din Călărași, 20 iunie 2020

Realitatea (post-pandemică?) cu amănuntul, văzută de scriitorul Iulian Ciocan.

Conducătorul între alegeri şi pandemie
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:17 0:00
Link direct

Ascultam eu un interviu cu un lider al opoziţiei şi am remarcat că s-a vorbit mult despre pandemie, despre incapacitatea puterii de a stăvili virusul, dar şi mai mult despre virtuala cădere a guvernului şi alegerile din toamnă. Părerea mea e că clasa politică moldovenească s-a cam săturat de virusul care-i încurcă toate socotelile şi care nu-i permite să se concentreze pe vînzoleala politică. Ce viguroase ar fi acum vocile politicienilor autohtoni, dornice de voturi, dacă n-ar fi virusul! Aşa însă oamenii trebuie să dea impresia că luptă cu pandemia, să mai vorbească cîte ceva despre lupta cu virusul…

Politicianul moldovean s-a pomenit între alegeri şi pandemie ca între ciocan şi nicovală. Şi mai iritaţi de această situaţie sunt pesemne cei de pe piscurile puterii. Gîndul le este, fireşte, la alegeri, la voturile pe care trebuie să le culeagă toamna, dar îşi dau seama că voturile astea depind întrucîtva de situaţia epidemiologică. Cuvîntu-cheie e ÎNTRUCÎTVA. Dacă ar depinde în totalitate, şi-ar sufleca mînecile şi ar munci zi şi noapte pentru stăvilirea virusului. Dar ştiu că va merge şi aşa, că populaţia de aici, ignorantă şi dezinformată, sătulă şi ea de virus, îi va vota în orice context.

De aceea, lupta cu virusul în RM e un soi de farsă. Chipurile se face ceva, dar se face pe jumătate sau nu se face nimic. De aceea, olandezii, în locurile publice închise, poartă toţi măşti, pe cînd moldovenii le poartă sub nasuri şi bărbii. De aceea, în Estonia şi Letonia, sunt zile în care nu se mai infectează nimeni, iar în RM avem zile cu 300-400 de infectaţi. De aceea, sunt închise 11 frizerii pentru nereguli, iar alte frizerii şi magazine cu nereguli lucrează fără nici o problemă. Asta e RM! Spasaisea kto mojet!

Vezi comentarii

XS
SM
MD
LG