Linkuri accesibilitate

Congresul Statelor Unite reafirmă sprijinul american pentru Ucraina


Aion de luptă polonez Mig-29, imagine de arhivă.
Aion de luptă polonez Mig-29, imagine de arhivă.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va rosti un discurs virtual miercuri în fața membrilor Congresului american, pe fondul intensificării atacurilor armatei ruse în acea țară.

Congresul Statelor Unite reafirmă sprijinul american pentru Ucraina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:48 0:00
Link direct

Într-o declarație a președintei Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, și a liderului majorității din Senat, Chuck Schummer, este reafirmat sprijinul american pentru Ucraina, în fața „agresiunii crude și diabolice” a Rusiei ca și angajamentul Congresului să adopte legi care să izoleze și paralizeze economia rusă, pe de o parte, și să ofere sprijin umanitar Ucrainei, pe de altă parte.

Congresul a jucat un rol important în adoptarea de către administrația Biden a unor măsuri importante, între care interzicerea importurilor de petrol din Rusia. Un număr de membrii Congresului au recomandat ca Statele Unite să accepte avioanele MIG29 pe care Polonia dorea să le transfere către o bază militară americană din Germania, pentru a fi ulterior oferite Ucrainei, un plan respins de Pentagon.

Săptămâna trecută, Congresul a adoptat o alocare financiară complexă care include 13,6 miliarde de dolari ajutor pentru Ucraina, inclusiv 3 miliarde de dolari pentru misiuni ale Comandamentului European, trimiterea de personal militar în regiune și sprijin pentru activitatea de informații.

Președintele Biden a spus că Statele Unite nu au intenția să trimită trupe în Ucraina, dar își suplimentează efectivele în țări din regiune unde trimite sisteme de apărare antiaeriană și alte echipamente militare. Programul de asistență american include și 4 miliarde de dolari pentru asistență umanitară, ajutorarea refugiaților care părăsesc Ucraina și asistență alimentară și medicală.

XS
SM
MD
LG