Linkuri accesibilitate

Contestatarilor „botniţelor” li se vor subţia vocile. Foarte curând!


Câteva sute de persoane au participat la un protest organizat pentru a cere ridicarea obligativității purtării măștii, în București, sâmbătă 10 octombrie 2020. Inquam Photos/ George Calin

Realitatea (cu mască sanitară) și în amănunte, văzută de scriitorul Iulian Ciocan.

Contestatarilor „botniţelor” li se vor subţia vocile. Foarte curând!
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:21 0:00
Link direct

Poţi să strigi în gura mare că nu te temi de Covid, că vrei să fii liber şi urăşti măştile, dar situaţia reală îţi va subţia vocea şi te va face mai temător. Iar situaţia reală e destul de nasoală. E limpede deja că vaccinarea maselor nu se va întâmpla în RM încă luni de zile. Nu se ştie când va începe şi se va termina ea în Rusia sau SUA, darămite în Moldova. RM-ul va trebui să facă mult timp coadă la vaccin şi, după toate probabilităţile, vaccinarea asta va începe peste un an. Nu mai devreme. Poate doar Igor Dodon, ca mare prieten al Rusiei, va fi vaccinat mai repede, dar masele… vor aştepta mult şi bine.

Între timp, cum spuneam, situaţia reală le va băga un căluş în gură contestatarilor gălăgioşi ai măştilor şi mănuşilor. Numărul persoanelor infectate e tot mai mare. O mie de oameni infectaţi pe zi nu e glumă! Nu mai sunt suficiente paturi în spitale. Creşte şi numărul morţilor. Iresponsabilitatea contestatarilor „botniţelor” va spori şi mai mult numărul persoanelor infectate şi, implacabil, Covid19 va intra în ogrăzile celor care urăsc măştile. Şi atunci aceşti oameni vor boldi ochii, ajungând cu o pneumonie severă într-un centru Covid. Vor boldi ochii şi vor avea revelaţii tardive atunci când rudele lor vor avea mari probleme de sănătate. Va fi o revelaţie târzie, dar sunt convins că ea va veni. Şi vocile ritoase, dornice de libertate absolută, se vor subţia şi vor lua apă-n gură. Şi sunt convins că atunci, când suferinţa le va pătrunde în case, vor îndrăgi brusc măştile.

Iar dacă vor avea suficient discernământ, vor fi pătrunşi chiar de un sentiment de vinovăţie. Dar asta nu e sigur. Ceea ce e sigur e că ne aşteaptă zile şi săptămâni extrem de grele.

Vezi comentarii (1)

Acest forum a fost închis

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG