Linkuri accesibilitate

R. Moldova și convingerile religioase declarate ale moldovenilor (INFOGRAFIC)


Datele unui studiu al Fundației Soros-Moldova și Gallup International.

Republica Moldova este una din țările cu cel mai mic număr de atei din Europa și regiune.

Astfel, potrivit unui studiul al Fundației Soros-Moldova „Biserică și Stat”, publicat în luna iunie a acestui an, doar 2% din cetățenii moldoveni se identifică drept atei. Un alt studiu, publicat de către Gallup în luna aprilie 2017, care a adresat aceeași întrebare în mai multe țări, arată că cea mai mare proporție a ateilor este în China, unde 67% din populație se identifică astfel.

În Moldova, 60% din populație se identifică drept credincioase, iar 38% spun că își manifestă credința față de Dumnezeu, dar nu frecvent.

În cazul vecinilor noștri, 89% din respondenții din România au menționat că sunt credincioși, în timp ce 6% că nu practică frecvent, iar 3% că sunt atei. În Ucraina, circa 54% sunt credincioși, 36% cred, dar nu practică frecvent, iar 6% - atei.

În medie, din toți respondenții studiului Gallup, circa 62% s-au identificat drept persoane credincioase. Totodată, 71% au spus că ei cred în Dumnezeu, cu distincția 56% în rai, iar 49% în iad.

Mai multe detalii despre restul țărilor găsiți infograficul de mai jos:

AntiNostalgia – privind spre viitor

Zece documentare, zece dezbateri publice si mult mai multe reportaje despre trecutul comunist și viitorul țărilor și comunităților din Europa Centrală și de Est. „Cu cât privești mai departe în spate, cu atât vei vedea mai departe în viitor” (Winston Churchill)

XS
SM
MD
LG