Linkuri accesibilitate

Dezvăluiri despre dosarul relațiilor dintre echipa Donald Trump și Rusia


Ambasada Rusiei la Washington

Conform „Washington Post”, avocatul democrat Marc Elias a contractat firma Fusion GPS, care l-a angajat să ancheteze pe Christopher Steele, un fost agent britanic.

Nici echipa de campanie a lui Hillary Clinton si nici Comitetul National Democrat nu au reactionat la stirea ca s-ar fi aflat la originea dosarului alcătuit de un fost agent britanic, cu referiré la legaturile lui Donald Trump cu Rusia. Care este semnificatia dezvaluirilor? O relatare de la corespondentul Europei Libere la Washington.

Nici Clinton si nici seful campaniei acesteia, Robby Mook nu au comentat stirea. Cel care a condus echipa doamnei Clinton, John Podesta, s-a referit la cele afírmate de firma de avocatura a campaniei, care a spus ca oficialitatile nu au stiut de existenta unui astfel de aranjament. Brian Fallon, fost purtator de cuvint al campaniei lui Hillary Clinton a declarat ca la vremea respectiva nu a stiut despre investigatie, dar ca sint bani bine investiti, daca informatiile din dosar ii folosesc acum anchetatorului independent, Robert Mueller, cu privire la legaturile campaniei lui Trump cu Rusia.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:04 0:00
Link direct

Presedintele a spus pe de alta parte ca amestecul Comitetului National Democrat si campaniei lui Clinton sint o ilustrare trista a situatiei politice din tara, caracterizindu-le drept dezonorante. Dezvaluirile au fost facute de Washington Post care a aratat ca avocatul democrat, Marc Elias a contractat firma Fusion GPS, care avea sa-l angajeze pe fostul agent britanic Christopher Steele, care s-a aflat la originea dosarului care sustine ca Donald Trump avea legaturi cu Rusia si beneficia de pe urma ajutorului de campaniei primit de la Kremlin.

Aceste stiri ofera munitie lui Trump si aliatilor sai, care au sustinut si pina acum ca dosarul este un document partizan, menit sa reduca credibilitatea rezultatului alegerilor prezidentiale. Serviciile de informatii americane au stabilit de-acum ca Rusia s-a amestecat in alegerile americane. Dar republicanii incearca sa scoata in evidenta ca la originea dosarului s-ar afla bani platiti de democrati.

Oficialitati americane au spus ca FBI-ul a confirmat anumite alegatii formulate in dosar, dar nu cele mai spectaculoase. Liderul democrat din Comisia pentru Informatii a Camerei Reprezentantilor, Adam Schiff spune ca republicanii incearca sa distraga atentia de la continut, fiind stiut si pina acum ca dosarul ca fost comandat din interese politice.

XS
SM
MD
LG