Linkuri accesibilitate

Covid 19: Un nou record de infectări în România. Nu mai sunt disponibile paturi de terapie intensivă


Pacienți ținuți pe holuri la Institutul Marius Nasta. 3 octombrie 2021
Pacienți ținuți pe holuri la Institutul Marius Nasta. 3 octombrie 2021

Numărul de noi infecții cu coronavirus în România - statul membru al UE cu cea de-a doua cea mai mică rată de vaccinare - a crescut cu un record de 15.037 în ultimele 24 de ore, au anunțat astăzi autoritățile de la București. Recordul anterior, 12.590 de infecții, a avut au fost înregistrate pe 2 octombrie. În total, 1.289.156 de cazuri au fost înregistrate în România de la începutul pandemiei.

Au fost înregistrate și 252 de decese în ultimele 24 de ore, aducând numărul total de decese cauzate de COVID-19 la 37.929.

Oficialii din domeniul sănătății au declarat că începând de astăzi nu mai sunt disponibile paturi de terapie intensivă.

Doar puțin mai mult de o treime din populația adultă a României a fost vaccinată pe fondul neîncrederii în instituțiile de stat și al campaniilor de dezinformare. Numai Bulgaria a vaccinat mai puțini oameni decât România.

Aproximativ 40% din personalul medical nu a fost vaccinat și guvernul ia în considerare obligativitatea pentru ei a unui pașaport digital UE COVID-19.

La 2 octombrie, 12.000 de persoane au manifestat la București împotriva guvernului, vaccinurilor, a purtării de măști și a unor noi măsuri ale autorităților pentru a reduce creșterea alarmantă a infecțiilor. Proteste similare au avut loc mai multe orașe din România. Mitingul de la București a fost organizat de Alianța naționalistă de extremă dreapta pentru Uniunea Românilor (AUR), un partid care a intrat în parlament după alegerile generale din decembrie.

356 de localități au depășit pragul de 6 la mie al ratei de incidență până astazi, potrivit datelor centralizate de Grupul de Comunicare Strategică. Zece municipii și orașe, inclusiv Bucureștiul, au trecut de 10 la mie. România se află pe lista țărilor roșii la nivel internațional.

XS
SM
MD
LG