Linkuri accesibilitate

Covid-19: un vaccin pentru toată lumea


Minsk - o pacienta cu coronavirus, transportată la spital, 12 martie 2020

Administrația Trump a oferit „sume substanțiale” pentru a obține, în exclusivitate, un posibil vaccin împotriva coronavirus, testat în acest moment de o firma germană din Tübingen, relata duminică, 15 martie, cotidianul Die Welt.

Este vorba de firma CureVac, cu sedii la Frankfurt și Boston (SUA) iar oferta administrației americane era ca partea de cercetare și dezvoltare a vaccinului să fie mutată în America iar vaccinul să fie produs „numai pentru Statele Unite”.

Un purtător de cuvânt al ministerului german al sănătății, citat în Die Welt, a confirmat relatarea, precizând că se știa de oferta americană dar că și guvernul de la Berlin este „foarte interesat ca vaccinul să fie produs în Europa”.

Duminică seară, ministrul german al sănătății Jens Spahn a precizat că în acest moment guvernul său a oferit firmei CureVac sprijin financiar pentru a rămâne în Europa și că în schimb ar fi primit asigurări de la conducerea acesteia că „dacă vom produce un vaccin, va fi pentru lumea întreagă, nu pentru o țară anume”.

Iar ministrul german de interne a precizat că problema este discutată în ședința de urgență a guvernului, care are loc luni.

Ambasadorul american la Berlin, și viitorul șef al serviciilor americane de informații, Richard Grenell a scris însă pe Twitter că relatarea din Din Welt este „falsă”.

Previous Next

XS
SM
MD
LG