Linkuri accesibilitate

Covid, fieful tău e Moldova!!!


Covid, fieful tău e Moldova!!!
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:51 0:00
Link direct

Într-o dimineaţă, am intrat într-un magazin cu detergenţi. Intru în magazinul strâmt şi dau nas în nas cu vânzătoarea fără mască. Nu mă aşteptam să fie chiar lângă uşă şi am ezitat câteva clipe. Apoi, făcând un pas înapoi, îi spun:

“Doamnă, vă rog să vă puneţi mască…”

Mă pironeşte cu privirea preţ de câteva clipe, ca şi cum aş fi un extraterestru, apoi zice cu o voce iritată: “Da ce-mi trebuie mie mască? Eu îs sîngură în magazinul meu!”

“Dar deja nu mai sunteţi singură, am intrat eu, cumpărătorul…”

“Offff…. Ce m-am săturat eu di asta…. Na, îmi pun masca”, spune cu năduf şi scoate o mască dintr-un sertar cu care îşi acoperă gura.

„Dar nasul? Nasul de ce e deasupra măştii?”, întreb eu.

„Ce aţi vrut să cumpăraţi? Hai, spuneţi!”, se răsteşte femeia, privindu-mă chiorîş, apropiindu-se de mine.

„Vă spun, dar nu strigaţi, unde mai pui că nasul vi se vede…”, zic eu, mai făcând un pas înapoi.

Femeia nu are de gând să-şi acopere nasul. Mă enervez şi eu, şi renunţ să mai cumpăr ceva. Plec din magazin, nervos, iritat.

O să spun iată ce. Mai răi şi mai naivi oameni ca moldovenii n-am mai văzut în viaţa mea. Au fos 868, apoi 835 de persoane infectate într-o zi. Şi vor fi o mie, nu am nici o îndoială. Covid, fieful tău e Moldova!

Vezi comentarii (4)

Mai mult

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

XS
SM
MD
LG