Linkuri accesibilitate

Criza din Ucraina. LiveBlog (Dan Alexe)

Ucraina văzută de la Bruxelles.


Dog Day Afternoon: Luarea de ostatici într-o bancă din Kiev s-a încheiat
12:03 28.4.2016

Victoria Nuland: e timpul ca cei care ‘au jefuit populația ucraineană atâta vreme’ să meargă la închisoareCei care ‘au jefuit populația ucraineană atâta vreme’ ar trebui să ajungă la închisoare, a declarat adjuncta secretarului de stat SUA Victoria Nuland.

Nuland se află în Kiev, unde a declarat că vede semne incurajatoare în procesul aplicării reformelor.

Ea a mai spus că al treilea împrumut SUA către Ucraina de 1 miliard USD, ca garanție pentru ca Ucraina să poată rămâne în cadrul programului Fondului Monetar Internațional (FMI) de bailout de 17,5 miliarde USD va depinde respectarea condițiilor impuse de FMI.

16:37 28.4.2016

Sora lui Savcenko lăsată să părăsească Rusia

Vera Savcenko, sora întemnițatei Nadia Savcenko, fost pilot militar ucrainean și condamnată la 22 de ani închisoare în Rusia, a fost eliberată și lăsatî sî treacă granița în Ucraina.

Ceva mai devreme, avocatul Nadiei Savcenko a spus că a primit de la autoritățile ruse documentele necesare pentru a fi extrădată Ucrainei, în urma unei înțelegeri între Poroșwnko și Putin.

11:44 29.4.2016

Numărul morților în Ucraina se ridică la 9,333


Națiunile Unite au ridicat estimarea numărului morților în conflictul din Ucraina la 9.333 de la 9.160 în martie.

Asistentul pentru afacerile politics al secretarului general ONU, Taye-Brook Zerihoun, a anunțat în fața Consiliului de Securitate ONU că numnărul victimelor se ridică acum la 30.729, incluzând 9.333 morți și 21,396 de răniți.

Ultimo incident a avut loc pe 27 aprilie, când bombardamentele au ucis patru civili în Olenivka, în apropiere de Donețk.

15:24 30.4.2016

Congresul SUA leagă ridicarea sancțiunilor de returnarea CrimeeiCongresul SUA e pe cale de a adopta o rezoluție prin care guvernului i s-ar interzice ridicarea sancțiunilor impuse Rusiei câtă vreme Crimeea anaxată nu este returnată Ucrainei.

Rezoluția este sprijintă atât de democrați cât și de republicani și e menită a pune în evidență sprijinul pe care legislativul american îl aduce Kievului.

Rezoluția va impune președintelui SUA ca în cazul în care s-ar dori ridicarea sancțiunilor să aducă dovada în fsața Congresului că statutul Crimeei a fost rezolvat cu asentimentul “unui guvern ales democratic” la Kiev.

Încarcă mai mult

Vezi comentarii (37)

XS
SM
MD
LG