Linkuri accesibilitate

Crucea de pe mitra patriarhul Kirill aruncă o umbră pe fruntea lui Vladimir Putin în catedrala din Moscova, 28 aprilie, 2019
Crucea de pe mitra patriarhul Kirill aruncă o umbră pe fruntea lui Vladimir Putin în catedrala din Moscova, 28 aprilie, 2019

Criza din Ucraina. Live Blog (Dan Alexe)

Ucraina văzută de la Bruxelles.

22:12 26.3.2020

Klitschko anunță primirea a 9.000 de teste pentru depistarea coronavirusului în Kiev

Primarul din capitala Ucrainei, Vitali Klitschko, a reuşit să aducă 9.000 de teste pentru depistarea noului coronavirus.

"Autorităţile oraşului au oferit medicilor de familie, serviciilor de urgenţă şi tuturor facilităţilor de asistenţă medicală kituri de testare rapidă pentru detectarea coronavirusului. În general, din testele comandate şi achiziţionate, oraşul a primit deja 9.000 de teste şi continuăm să le cumpărăm", a spus Klitschko.

Potrivit acestuia, spitalele din Kiev au 380 de dispozitive artificiale de ventilaţie pulmonară, dintre care 93 localizate în spitalele alese pentru spitalizarea persoanelor cu Covid-19. În Kiev sunt infectate 40 de persoane cu coronavirus, iar în toată Ucraina sunt 162 de cazuri.

Vitali Klitschko, în vârstă de 48 de ani, a fost ales primar al Kievului în mai 2014 şi apoi reales în noiembrie 2015.

"Având în vedere răspândirea rapidă a coronavirusului, trebuie să luăm măsuri mai eficiente pentru a limita contactul social în oraşul nostru. Din acest motiv, luni, 23 martie, transportul public din capitală îi va duce doar pe acei pasageri care merg la serviciu la întreprinderi critice: cei care lucrează la spitale, salvatorii, procurorii, lucrătorii de la serviciile de urilitate publică, personalul din magazine şi farmacii", spunea Klitschko.

11:48 26.3.2020

Procesul zborului MH17, suspendat până la 8 iunie, pentru ca apărarea să se poată pregăti

Procesul celor patru bărbaţi suspectaţi de faptul că sunt implicaţi în distrugerea zborului MH17 aparţinând companiei Malaysian Airlines deasupra estului Ucrainei în iulie 2014 urmează să fie amânat până la 8 iunie, pentru ca avocaţii apărării să aibă mai mult timp pentru a se pregăti, au decis luni judecătorii în acest proces, relatează Reuters.

”Curtea suspendă examinarea cazului lui (Oleg) Pulatov până la 8 iunie, la ora (locală) 10.00 (11.00, ora României), iar apărarea se va putea exprima la acel moment”, a anunţat judecătorul Hendrik Steenhuis, preşedintele completului.

Examinarea cazurilor celorlalţi trei suspecţi, judecaţi simultan, este astfel suspendată şi ea până la această dată, a precizat el.

Audierea de luni a avut loc cu uşile închise, din cauza epidemiei noului coronavirus, însă a fost difuzată în direct pe Internet.

Potrivit parchetului, cei patru suspecţi - ucraineanul Leonid Harcenko, şi ruşii Serghei Dubinski, Oleg Pulatov şi Igor Ghirkin - erau gradaţi de rang înalt în cadrul miliţiilor proruse active în estul Ucrainei în 2014.

Ei sunt acuzaţi de faptul că au participat la aducerea rachetei cu care a fost distrus avionul care asigura o legătură de la Amsterdam la Kuala Lumpur, soldată cu moartea celor 298 de persoane de la bordul aeronavei.

Două treimi dintre pasageri erau olandezi.

Cei patru suspecţi au fost inculpaţi de omor şi cu privire la cauzarea voită a distrugerii avionului. Ei riscă închisoarea pe viaţă.

Niciunul dintre cei patru nu este prezent la proces.

Însă Oleg Pulatov este reprezentat de avocaţi, care au anunţat în prima şedinţă a procesului, la 9 martie, că au nevoie de mai mult timp pentru a lua la cunoştinţă toate documentele din dosar, o solicitare care a fost acceptată luni de justiţia olandeză.

20:45 25.3.2020

Situația pe front astăzi în Donbas

20:26 25.3.2020

Milionarul Oleksandr Iaroslavski a cumpărat teste pentru 2 milioane oameni

Oleksandr Iaroslavski este unul dintre cei mai bogaţi şi mai influenţi oameni din Ucraina. Presa de la Kiev scrie că el a cheltuit 17 milioane de dolari pentru achiziţionarea a 50.000 de kituri de testare pentru COVID-19. Fiecare kit are 40 de teste, ceea ce înseamnă că 2 milioane de oameni pot fi supuşi testării.

Pe lângă Iaroslavski, un alt miliardar, Serghei Kuzmenko, patron al echipei de fotbal Oleksandria, a anunţat că va dona 170.000 euro pentru spitale.

Şi fostul şef al lui Mircea Lucescu de la Şahtior, Rinat Ahmetov, a făcut donaţii pentru lupta contra COVID-19.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG