Linkuri accesibilitate

„Cultura La Frontieră” cu Vitalie Ciobanu - un podcast despre creație în era digitală


Vitalie Ciobanu gazda podcastului „Cultura la Frontieră”

Începând cu data de 25 iunie 2023, Europa Liberă Moldova lansează podcastul „Cultura la frontieră”, găzduit de scriitorul Vitalie Ciobanu.

Un podcast în care Vitalie Ciobanu și invitații săi, oameni de cultură valoroși, cu idei inovative și proiecte îndrăznețe, vor explora și dezbate subiecte din lumea culturii și artelor, aducând în prim-plan fapte, opere și probleme relevante din domeniul cultural din Moldova.

De ce cultura e la frontieră?

„Aici, în Republica Moldova, locuim la frontiera dintre Occidentul democratic și un spațiu dominat de o Rusie războinică. Viața în general, condiția umană se află la o frontieră fragilă, căreia cultura îi poate asigura niște „contraforți”, o sursă de inspirație și vitalitate. Trăim într-un mixaj de stiluri, viziuni și formule de creație de o diversitate copleșitoare, iar frontiera dintre realitate și ficțiune, dintre material și imaginar, nu mai e la fel de sigură, noile tehnologii tind să o anuleze. Pentru toate aceste motive, ușor de intuit pentru orice om interesat de spațiul vast al cunoașterii artistice, am numit podcastul „Cultura la frontieră”, spune Vitalie Ciobanu.

Emisiunea va avea o periodicitate bilunară. Va fi difuzată duminica și va prezenta personalități, va reflecta proiecte culturale de amploare națională și internațională.

Vă invităm să urmăriți podcastul „Cultura la frontieră” aici (pe site) și pe canalul nostru de YouTube, începând cu data de 25 iunie 2023.

XS
SM
MD
LG