Linkuri accesibilitate

Cum un medicament bun devine dintr-odată periculos?


Iulian Ciocan, realitatea cu amănuntul: Cum un medicament bun devine dintr-odată periculos
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:58 0:00
Link direct


Am citit deunăzi o ştire care mi-a făcut părul măciucă. Moldpres ne informează că un medicament folosit frecvent aici pentru tratamentul tusei, EURESPAL, a fost retras de pe piaţă printr-un ordin al Agenţiei Medicamentului. Cică decizia de a retrage preparatul a fost luată în urma sesizării companiei producătoare din Franţa care a anunţat că un ingredient al medicamentului poate provoca probleme cardiace.

Na-ţi-o bună că ţi-am frînt-o! Păi, eu de două ori am fost bolnav şi un medic de la o clinică privată de două ori m-a pus să iau Eurespal ca să-mi tratez tusea. Pe deasupra, avînd nişte probleme cu palpitaţiile, iese că nu trebuia să înghit acest Eurespal nici în ruptul capului. Cum aşa?

Înţeleg că s-a mizat pe faptul că producătorii francezi sunt infailibili. Dar iată că au greşit şi ei. Şi atunci se impune următoarea întrebare: dar noi, în micul nostru ţarc, avem nişte oameni care se pricep la ingredientele medicamentelor sau luăm cu toptanul tot ce ni se dă din străinătate? Avem sau nu discernămînt? Dacă nu e, ar trebui să fie. Pentru că spre o ţară subdezvoltată şi coruptă ca RM mereu vor veni tot felul de produse ciudate. Şi nu cumva mai există şi alte asemenea medicamente pe piaţă care într-o bună zi vor deveni periculoase?

De fapt, povestea cu medicamentele din RM e foarte complicată şi, pe alocuri, îndărătul ei se iţesc tot soiul de interese diferite de interesul pacienţilor.

Vezi comentarii (1)

Acest forum a fost închis
XS
SM
MD
LG