Linkuri accesibilitate

Cursele avia destinate refugiaților ucraineni au fost amânate pentru vineri


R. Moldova și-a închis spațiul aerian pentru zborurile civile la 24 februarie, ziua în care armata rusă a invadat Ucraina.
R. Moldova și-a închis spațiul aerian pentru zborurile civile la 24 februarie, ziua în care armata rusă a invadat Ucraina.

Cursele aeriene charter destinate transportării refugiaților ucraineni spre Turcia și Germania au fost amânate pentru vineri, 11 martie. Inițial, zborurile erau programate pentru miercuri, 10 martie.

Potrivit Autorității Aeronautice Civile, până în prezent pe platforma web a instituției, destinată refugiaților, s-au înregistrat peste 1800 de solicitanți.

Turcia și Germania sunt în continuare destinațiile cel mai des indicate de refugiați.

Autoritatea Aeronautică Civilă urmează să ia joi decizia în privința altor curse aeriene, pentru perioada 11-13 martie, inclusiv spre Barcelona, Varșovia.

R. Moldova și-a închis spațiul aerian pentru zborurile civile la 24 februarie, ziua în care armata rusă a invadat Ucraina. Spațiul aerian rămâne închis pentru zborurile regulate pe perioada stării de urgență, care a fost instituită tot atunci și este valabilă pentru 60 de zile.

Introducerea zborurilor charter au marcat o schimbare de tactică în gestionarea crizei refugiaților de către autorități, care au decis să creeze așa numite ,,coridoare verzi” pentru tranzitul prin R. Moldova.

În R. Moldova au ajuns peste 270 de mii de refugiați, iar ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, a solicitat un ajutor de urgenţă din partea ţărilor membre ale Uniunii Europene, pentru a face faţă valului de refugiaţi ucraineni. Filippo Grandi, șeful agenției ONU pentru refugiați, spunea că numărul persoanelor care fug de invazia Rusiei în Ucraina a trecut de două milioane, aceștia plecând, în principal, în Polonia, R. Moldova, România, Ungaria și Slovacia.

XS
SM
MD
LG