Linkuri accesibilitate

Curtea Constituțională a validat mandatele noilor deputați


Sediul parlamentului de la Chișinău
Sediul parlamentului de la Chișinău

Curtea Constituțională a confirmat alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie și a validat mandatele deputaților aleși, informează agenția IPN.

În cadrul ședinței, președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, a declarat că în total la votare au participat 1 480 965 de alegători. Rata participării alegătorilor la votare este de 52,3%, ceea ce constituie mai mult de 1/3 din numărul de persoane înscrise în listele electorale. În acest fel, CEC a declarat valabile alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Conform voturilor valabil exprimate, Partidul Acțiune și Solidaritate are 63 de mandate, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor – 32 de mandate și Partidul Politic „Șor” – 6 mandate.

Pe lista PAS se regăsesc 35 de candidați supleanți, pe lista BeCS – 70 de candidați supleanți, iar pe lista PPȘ – 95.

Curtea a respins ca nefondată contestația formulată de Partidul Politic „Noua Opțiune Istorică” cu privire la declararea nulității alegerilor.

Prezenta hotărâre se trimite Parlamentului și Comisiei Electorale Centrale. Hotărârea este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial.

XS
SM
MD
LG