Linkuri accesibilitate

Dan Sîrbu, pledoarie pentru implicarea tinerilor în politică


Dan Sîrbu este un tânsr student din R.Moldova la București și a vorbit cu Europa Liberă după ce votase la ambasadă.

In capitala Romaniei prezenta la vot pare a fi redusa asa cum spune tanarul alegator. Reporterii Europei Libere au stat de vorbă cu Dan Sîrbu e un tanar care isi face studiile la Bucuresti.

Dan Sârbu, București, 24 februarie 2019
Dan Sârbu, București, 24 februarie 2019

Dan Sîrbu: „Chiar acum am fost la secția de votare și am votat cu un prieten de-al meu. Din ce am observat eu, erau foarte puțini oameni, de exemplu, comparativ cu alegerile prezidențiale, care au fost în 2016.”

Europa Liberă: Și tu pentru ce ți-ai dat votul?

Dan Sîrbu: „Pentru o țară mai bună, pentru o țară fără corupție, o țară în care să existe opoziție, care să mă reprezinte. Aștept să fie o reprezentare corectă a tuturor intereselor din Republica Moldova, a societății civile, a oamenilor dezavantajați, a minorităților...”

Europa Liberă: Vouă, tinerilor, vă pasă totuși de ceea ce se întâmplă în Republica Moldova, pentru că deseori anume generația tânără este învinuită că rămâne a fi indiferentă la toate procesele care se derulează?

Dan Sîrbu: „Da, așa este. Dacă chiar ne uităm acum câte persoane au votat, la momentul actual o să vedem un procent foarte mic printre persoanele de 18-20 de ani. Pentru mine, cel puțin, e foarte important să ne implicăm în tot ce înseamnă politică, fiindcă oamenii cumva nu conștientizează că persoana care stă într-un anumit minister sau stă într-un anumit „fotoliu politic”, să zic așa, cu pixul lui poate să facă o decizie foarte importantă care să schimbe anumite lucruri, anumite politici pentru mulți ani înainte. Votul este o modalitate prin care putem să ne exprimăm. E foarte important ca generațiile de astăzi să conștientizeze că deciziile care se iau acum în Parlament o să le afecteze.”

Harta circumscripțiilor

Moldova - Alegeri 2019 harta electorala
Moldova - Alegeri 2019 harta electorala

XS
SM
MD
LG