Linkuri accesibilitate

21 de ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001

Aproape 3000 de persoane au fost ucise în urmă cu 21 de ani în cel mai sângeros atac terorist care a avut vreodată pe teritoriul Statelor Unite în 11 septembrie 2001.

În urmă cu 21 de ani, istoria americană a fost marcată de atacul terorist cu cele mai multe victime înregistrate vreodată. Patru avioane au fost deturnate de o echipă de teroriști Al-Qaeda, dintre care două au lovit Turnurile Gemene din New York, unul a lovit Pentagonul și al patrulea, care se îndrepta către Capitoliul din Washington, a fost prăbușit într-un câmp înainte să-și atingă ținta. Aproape 3.000 de persoane au murit în aceste atacuri și mii de oameni prezenți la fața locului au decedat în urma problemelor de sănătate dezvoltate în urma inhalării fumului toxic degajat.

Americanii au văzut acest eveniment ca o declarație de război și au început o campanie militară îndelungată în Orientul Mijlociu, luptând în războaiele din Irak și din Afganistan, de unde s-au retras anul trecut. Războiul împotriva terorismului a fost un efort costisitor, care a luat viața a mii de oameni și și-a pus pata definitiv pe percepția vestică a islamului.


Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG