Linkuri accesibilitate

De ce avem atâţia medici infectaţi?


Din nou, o realitate pandemică, văzută cu amănuntul de scriitorul Iulian Ciocan.

Un amic de-al meu are o problemă cu o măsea, dar ezită să meargă la dentist. Se teme că poate „înşfăca” un Covid în instituţia medicală. Un alt amic trebuia să meargă la medic, din cauza glandei tiroide, dar tot nu se duce. Se teme că pe coridoarele instituţiei medicale se plimbă Covid 19.

Frica asta e niţel exagerată, fireşte. Dar are şi un temei. Cunosc o doamnă din provincie care a fost internată pentru o operaţie la picior şi care s-a îmbolnăvit de Covid în spital. Şi-apoi, zilnic Ministerul Sănătăţii ne spune despre medicii, infirmierele, şoferii ambulanţelor care se infectează cu noul coronavirus. Peste 30 de medici au murit deja. Numărul celor infectaţi creşte zilnic. Ce se întâmplă?

Sincer să fiu, sunt foarte îngrijorat şi mă pune pe gânduri faptul că zeci de reprezentanţi ai personalului sanitar se îmbolnăvesc. Oamenii aceştia au sau nu au echipamente de protecţie? Ştiu sau nu cum să le folosească? În mod normal, ei sunt mai dotaţi şi mai vigilenţi decât simplii muritori. Şi de ce se îmbolnăvesc cu zecile? Situaţia e de-a dreptul îngrijorătoare dacă ne gândim că nu avem aici o mare de medici. Fiecare medic contează, nu?

Probabil, ceva nu e în regulă, dacă atâţia medici se îmbolnăvesc. Probabil, pacienţii bolnavi îi iau prin surprindere şi în contaminează. Dar ar trebui să existe un mecanism bine pus la punct care să-i protejeze. Dacă lucrurile vor merge în aceeaşi direcţie, mă tem că nu vom mai avea medici care să ne trateze.

XS
SM
MD
LG