Linkuri accesibilitate

De la 1 noiembrie se poate intra în Statele Unite


Corespondență de la Washington
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:15 0:00
Link direct

Administrația Biden a comunicat noile reguli de intrare a străinilor în Statele Unite, ținând cont de pandemia coronavirus. Tinerii sub 18 ani nu vor trebui să fie vaccinați pentru că în multe țări, vaccinuri nu sunt administrate acestor categorii de vârstă. Restricțiile sunt ridicate pentru străini din 33 de țări, dar cei care intră în Statele Unite pe calea aerului vor trebui să prezinte dovada vaccinării complete – cu vaccinuri recunoscute de Organizația Mondială a Sănătății, între care nu este inclus și Sputnik V– dar și un test Covid negativ, vechi de cel mult 72 de ore.

Noile reguli nu solicită cetățenilor americani și rezidenților în Statele Unite să fie vaccinați pentru a reveni în țară, dar cerințele de testare variază în funcție de criteriul vaccinării.

Cei vaccinați trebuie să prezinte un test negativ făcut cu 72 de ore înainte de plecarea către Statele Unite, în timp ce cei nevaccinați trebuie să facă testul cu 24 de ore înainte. Responsabilitatea verificării este a liniiilor aeriene.

În plus, străinii care intră în Statele Unite vor trebui să prezinte informații cu privire la locațiile în care pot fi găsiți, pentru eventualitatea unui risc de contaminare. Aceste măsuri de relaxare a restricțiilor, spre exemplu în relația cu țările Schengen au fost salutate de industra tursimului, mai ales că până acum Statele Unite nu au oferit reciprrocitate atunci când țări europene au ridicat restricții pentru americani, unele dintre ele solicitând fie vaccin, fie test.

În ianuarie, președintele de la vremea respectivă, Donald Trump anunțase ridicarea interdicțiilor de intrare, susținând că acestea nu sunt necesare cât timp liniile aeriene solicită un test negativ pentru îmbarcare.

Dar după ce a preluat Casa Albă, Biden a menținut interdicțiile și a adăugat la lista de până atunci și Republica Sud Africană și apoi India.

Urmează acum după ridicarea restricțiilor să fie comunicate regulile pentru intrarea în țară pe căi terestre sau maritime.

XS
SM
MD
LG