Linkuri accesibilitate

De la Antalia la Italia


Din Antalia în Italia
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:10 0:00
Link direct



Acum 10-15 ani visul moldovenilor-de-curînd-îmbogăţiţi era să se bronzeze pe plajele Antaliei turceşti. Mulţi se lăudau că au petrecut timpul în Antalia, în nişte hoteluri scumpe, că au profitat de all inclusive. Turcia era paradisul moldovenilor bogaţi. Acolo, în Turcia, moldoveanul prosper putea să se întîlnească în premieră cu vreun politician moldovean, pe care în RM nu prea putea să-l vadă în carne şi oase. Antalia era un soi de golden dream!

Mărturisesc că mulţi ani m-am pregătit şi eu să ajung în Antalia. N-am reuşit însă. Ba nu aveam suficienţi bani, ba eram ocupat. Zilele astea însă am avut o discuţie revelatoare cu un amic prosper. Acesta mi-a explicat că Antalia nu mai e ce-a fost.

„Acum, Iuliane, Antalia e un soi de loc banal. Oamenii care se respectă demuuuuult nu se mai duc acolo. Acum oamenii care se respectă pleacă în Italia sau în Maldive! Antalia e pentru oamenii mai săraci, amice!”, mi-a luat vălul de pe ochi prietenul prosper.

„Hm… Dar eu nici nu am reuşit să ajung în Antalia…”, am îngăimat, plin de nedumerire.

„Nici nu mai e nevoie! Du-te direct în Italia! Acum, dacă pui pe Instagram poze cu Turcia, eşti văzut ca un sărăntoc, ca un ratat! Italia, frate! Acolo să mergi!”, m-a sfătuit cu multă convingere amicul şi m-a bătut pe umăr.

Am reflectat o vreme la cele spuse de prietenul prosper. Vasăzică, Antalia nu mai e în vogă, iar eu habar n-aveam. Şi ce să fac acum? Să încep să visez la Italia?Altminteri, mă bucur că oameni ca amicul meu se odihnesc anual în Italia. Chiar mă bucur. Mai rău e că mulţi oameni din RM nu-şi pot permite să viseze nici la Antalia cu salariile şi pensiile lor.

XS
SM
MD
LG