Linkuri accesibilitate

De neînlocuit


Una din clădirile Parlamentului European la Bruxelles

Prima specialitate a instituțiilor mari e să demonstreze că trebuie să fie mari.

Prima specialitate a instituțiilor mari e să demonstreze că trebuie să fie mari. În cazul instituțiilor europene, naivii se miră sau se scandalizează la vederea armatelor de angajați care apar, la prînz, de prin birouri, în drum spre cantină.

Jurnal de corespondent: Traian Ungureanu (Londra)
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:35 0:00
Link direct

Nervii trec repede, la prima cerere. Vrei hîrtie pentru imprimantă? S-a ars un bec? Cauți un număr de telefon? Vei afla că există o soluție gîndită, vastă și bine organizată. Mai întîi e nevoie de cîteva mailuri adresate departamentelor responsabile. Drept răspuns vei afla că problema e în studiu și a fost alocată unui grup de lucru.

Alt mail îți spune că s-a fixat o dată și un număr de dosar. În sfîrșit, apar și oamenii de acțiune: un grup de trei persoane stabilesc un perimetru de lucru, schimbă becul, livrează hîrtia sau trimit prin curier special numărul de telefon solictat.

În total trei primitori de mailuri, trei coordonatori și trei executanți fac nouă persoane, în cel puțin trei birouri. Toate cu însărcinări precise și de neînlocuit. Evident, asemenea instituție are nevoie de o cantină cu sute de locuri și un personal cu sute de persoane. Și ele de neînlocuit.

Vezi comentarii (1)

Acest forum a fost închis

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

Previous Next

XS
SM
MD
LG