Linkuri accesibilitate

22 decembrie 2018: „Nu vrem să fim conduși de hoți!” (VIDEO)


Bucureşti, 22 decembrie 2018
Bucureşti, 22 decembrie 2018

București: marș antiguvernamental și în memoria celor care au fost uciși de forțele de represiune ale regimului Ceaușescu în decembrie 1989.

Peste două mii de persoane au participat sâmbătă 22 decembrie la un marş la București în memoria celor care au fost uciși de forțele de represiune ale regimului Ceaușescu în timpul revoltei anticomuniste care a avut loc în România în decembrie 1989, relatează Agerpres.

Manifestația a fost și un protest împotriva guvernării PSD/ALDE, și a fost iniţiată de organizațiile #Rezist, Corupția Ucide și Inițiativa România.

21-22 decembrie 1989, sfârșitul dictaturii Ceaușescu și începutul epocii Iliescu.
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:46 0:00

Marşul a început în Piața Victoriei din București pe traseul Piața Universității, Piața Revoluției, și s-a încheiat în fața Palatului Regal, unde au fost citite numele tuturor martirilor din decembrie 1989, relatează Hotnews.ro.

S-a scandat „Libertate!”, „Jos comuniștii!”, „Păcat, păcat de sângele vărsat”, „PSD, ciuma roșie”, „România cere: fără grațiere!”.

Jandarmii prezenți au fost huiduți, manifestanțiii strigând „Slugilor!” și „Jandarmeria apără hoția”, informează Hotnews.ro.

La peste doi ani de la redeschiderea dosarului penal privind evenimentele care au avut loc în România în decembrie 1989, fostuI preşedinte Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu (care s-a ocupat de înhumarea cuplului Ceaușescu, după executarea dictatorului și a soției acestuia în 25 decembrie 1989) fostul comandant al aviației Militare Iosif Rus, și amiralul Cico Dumitrescu au fost oficial inculpați vineri 21 decembrie în dosarul Revoluției.

Procuratura militară din România i-a acuzat pe cei menționați de infracțiuni contra umanității, și spune că faptele și ordinele lor din acea perioadă au avut ca efect „instaurarea unei psihoze generalizate a terorismului”, care a dus la „numeroase situaţii de foc fratricid, trageri haotice, și ordine militare contradictorii”.

XS
SM
MD
LG