Linkuri accesibilitate

James Comey susține că președintele Trump i-a cerut loialitate și să renunțe la anchetarea lui Michael Flynn


Președintele Donald Trump, fostul consilier pe probleme de securitate națională al Casei Albe, Michael Flynn și fostul director FBI, James Comey
Președintele Donald Trump, fostul consilier pe probleme de securitate națională al Casei Albe, Michael Flynn și fostul director FBI, James Comey

O declarație preliminară înaintată Congresului american de fostul director al FBI.

Astazi mult asteptata depozitie in Congres a fostului director FBI, James Comey. Despre se anticipeaza că va da ea la iveala, o relatare a corespondentului Europei Libere la Washington.

Liniile mari ale acestei depozitii sint de-acum cunoscute, pentru ca declaratia de introducere a fostului director FBI, James Comey a fost facuta publică. In ea exista vesti proaste si vesti bune pentru presedintele Trump, unele sau altele fiind scoase in evidenta de cele doua tabere, politice si de presa.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:02 0:00
Link direct

Ce va spune directorul demis de presedintele Trump pare sa intareasca cazul celor care sustin ca seful executivului ar fi incercat sa impiedice bunul mers al unor investigatii juridice si ar fi abuzat de prorogativele sale pentru a-si atinge obiectivul.

In declaratia lui Comey se arata ca Trump i-ar fi cerut sa abandoneze ancheta care viza contactele fostului consilier pentru securitate nationala, Michael Flynn cu oficialitati ruse, in timpul perioadei de tranzitie, inainte ca administratia Trump sa preia conducerea. Presedintele i-a sugerat lui Comey sa renunte la investigatie spunind ca Flynn este „…un om bun”.

O precizare importanta este faptul ca Comey nu a inteles din conversatie ca Donald Trump i-a cerut sa abandoneze investigatia cu privire la Rusia, ci doar sa-l ierte pe Flynn, dar orice astfel de interventie in activitatea agentiei independente este cel putin discutabila, din perspectiva etica si legala.

Presedintele Trump a negat la o conferinta de presa, la 18 mai, ca ar fi cerut oprirea anchetei. Tot din depozitie rezulta ca, la inceputul presedintiei, Trump i-a solicitat lui Comey sa-i fie fidel, acesta raspunzind ca ceea ce poate oferi este doar „sinceritate”.

Vestea buna pentru presedintele este ca depozitia confirma se pare ceea ce Trump a declarat si anume ca fostul director FBI i-ar fi oferit asigurari ca nu este tinta investigatiei agentiei. Astazi urmeaza depozitia ca atare si raspunsurile la intrebari vor da la iveala noi detalii.

XS
SM
MD
LG