Linkuri accesibilitate

Declarație comună semnată de Maia Sandu și Klaus Iohannis: „Prin acest document ne asigurăm că lucrurile bune începute vor continua”


Președinta R. Moldova, Maia Sandu și președintele României, Klaus Iohannis, de Zua Limbii Române la Chișinău
Președinta R. Moldova, Maia Sandu și președintele României, Klaus Iohannis, de Zua Limbii Române la Chișinău

Președinta R. Moldova, Maia Sandu și președintele României, Klaus Iohannis, aflat în vizită oficială la Chișinău de Ziua Limbii Române, au semnat o declarație comună privind cooperarea bilaterală pentru consolidarea rezilienței Republicii Moldova.

„Prin semnarea acestui document ne asigurăm că lucrurile bune începute și proiecte: în domeniul energetic, infrastructură, construcții de poduri și altele, vor continua cel puțin la aceeași intensitate ca până acum”, a precizat Klaus Iohannis într-o conferință de presă susținută alături de Maia Sandu.

Klaus Iohannis a îndemnat partenerii internaționali „să sprijine consistent și pe termen lung” R. Moldova, subliniind că România va rămâne în continuare „cel mai de încredere susținător al Moldovei în parcursul său european”.

Maia Sandu și Klaus Iohannis, în timp ce semnează declarația comună
Maia Sandu și Klaus Iohannis, în timp ce semnează declarația comună

După discuțiile bilaterale cu omologul roman, Maia Sandu a remarcat că România joacă un rol esențial în consolidarea independenței Republicii Moldova, inclusiv pe plan energetic.

„Astăzi, Chișinău și Bucureștiul se bucură de cea mai profundă relație din istoria noastră, iar declarația semnată astăzi reafirmă susținerea fermă a României în fața numeroaselor provocări cu care ne confruntăm”, a menționat Maia Sandu.

Președintele României, Klaus Iohannis, se află într-o vizită oficială la Chișinău, la invitația președintei R. Moldova, Maia Sandu. Vizita are loc inclusiv în contextul în care, pe 31 august România și Republica Moldova sărbătoresc Ziua Limbii Române.

La începutul săptămânii, pe 27 august, când R. Moldova a sărbătorit 33 de ani de independență, la Chișinău au sosit liderii Estoniei, Letoniei și Lituaniei, care au semnat o declarație de sprijin a integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te

  • 16x9 Image

    Eugenia Apostu

    Visul meu a fost să ajung la radio și am ajuns în 2008. Pe parcursul a 15 ani am combinat munca de la radio cu cea de la televiziune, iar în luna mai 2023 am venit la Europa Liberă, unde sunt reporteră pe domeniul drepturilor omului.

XS
SM
MD
LG