Linkuri accesibilitate

Demolatorii staţiilor de autobuze s-au întors!


Imagine generică

Sincer să fiu, aveam o zdreanţă de speranţă că unele apucături ale tranziţiei vor dispărea în pandemie. Ei bine, se vede că nici pandemia nu-i poate împiedica pe unii să distrugă staţiile de autobuze şi troleibuze. Îi doare-n cot de Covid, ei au o problemă cu staţiile de autobuze.

Demolatorii staţiilor de autobuze s-au întors!
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:20 0:00

Aflu, de pe unica.md, că 7 staţii de autobuze au fost distruse într-o noapte în Chişinău. Sticlă spartă, scaune murdărite cu vopsea sau stricate. Şi am mai aflat că prejudiciul cauzat numai unei singure stații este de peste 12 mii de lei. Poliția a declarat că infractorii vor fi pedepsiți cu o amendă de până la 1500 lei sau cu 60 de ore de muncă în folosul comunității. Dar vor fi oare identificaţi aceştia? Mă cam îndoiesc de vreme ce e puţin probabil să fi fost la staţiile acelea camere de supraveghere. Şi dacă erau, nu le distrugeau demolatorii şi pe acestea?

Ce-i de făcut? Ce soluţii avem pentru asemenea cazuri? Mă tem că suntem în impas. Fireşte că pedepsele pentru acest comportament reprobabil ar trebui să fie mari. Păi, indivizii debusolaţi au comis pagube de 12 mii de lei numai la o staţie şi noi le dăm câte o amendă de până la 1500 de lei? E ridicol. Această amendă ar trebui să fie de 10 ori mai mare. Asta mi se pare de domeniul evidenţei.

„Suntem o țară, așa, ca fără stăpân”. Oamenii de la sat și de la oraș, despre greva transportatorilor
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:06 0:00

Şi abia după ce vom avea amenzi serioase, va trebuie să ne gândim cum să-i prindem pe aceşti distrugători ai averii publice. E o chestiune la care merită să reflecteze toată lumea, nu numai Primăria. Altminteri senzaţia că trăim în jungă nu ne va mai părăsi. Azi indivizii debusolaţi distrug o staţie, mâine o maşină, iar poimâine îţi vor arunca o piatră în geam…

XS
SM
MD
LG