Linkuri accesibilitate

Deputatul american George Santos a fost inculpat pentru fraude și minciună


Deputatul George Santos vorbește cu reporterii în fața tribunalului federal din Central Islip, N.Y., 10 mai 2023.
Deputatul George Santos vorbește cu reporterii în fața tribunalului federal din Central Islip, N.Y., 10 mai 2023.

Procurorii spun că deputatul american Santos a făcut declarații lipsite de onestitate și a mințit pentru a fi ales în Congres și a se îmbogăți.

Deputatul american republican George Santos, care în campanie a mințit în legătură cu numeroase aspecte ale biografiei sale a fost inculpat acum de autoritățile federale, cu șapte capete de acuzare – fraudă electronică, trei cazuri de spălare de bani, un caz de furt din bani publici și două de inducere în eroare a Camerei Reprezentanților.

Deputatul american George Santos a fost inculpat pentru fraude și minciună
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:21 0:00
Link direct

Procurorul Breon Peace a spus că actul de acuzare, în districtul juridic estic din New York are ca obiectiv responsabilizarea lui Santos în legătură cu scheme de frauda și reprezentare falsă a acțiunilor sale. Peace a spus că Santos este acuzat că a făcut declarații lipsite de onestitate și a indus în eroare pentru a fi ales în Congres și a se îmbogăți.

Deputatul s-a predat autorităților în Long Island. În actul de acuzare se arată că Santos și-ar fi fraudat sprijinitorii săi cerându-le donații către o campanie sub pretextul fals că acești bani vor fi folosiți în campanie. În realitate, fondurile au fost folosite pentru cheltuieli personale, inclusiv îmbrăcăminte de lux și achitarea unor datorii pe cărți de credit.

Actul de acuzare mai arată că în iunie 2020, în faza inițială a pandemiei, Santos a solicitat fonduri de ajutor federal în statul New York, în ciuda faptului că la vremea respectivă lucra la o firmă de investiții în Florida, unde avea un salariu de 120 de mii de dolari pe an. El este acuzat că a indus în eroare Camera Reprezentanților și publicul cu privire la situația sa financiare, în timpul celor două campanii pentru Cogres.

În timpul primeia, alegere pe care a pierdut-o, Santos a exagerat veniturile sale obținute de la o firmă și nu a declarat venitul obținut de la o firmă de investiții. El a exagerat de asemenea veniturile și situația sa financiată în cea de-a doua campanie pentru Cameră, alegeri pe care le-a câștigat.

Lui Santos i s-a cerut s demisioneze de către colegi ai săi, membrii în Congres din New York, în legătură cu alegații că și-a falsificat biografia, dar a refuzat să o facă. Frustrarea în legătură cu prezența sa în Congres este acum în creștere acum după ce Santos a fost inculpat.

XS
SM
MD
LG